NJEGOVO MIŠLJENJE

Riječi srpske rukometne legende snažno će odjeknuti u hrvatskoj javnosti

02.01.2018 u 09:04

Bionic
Reading

Sve se više govori o nadolazećem rukometnom Euru, a glavna tema je utakmica između domaćina prvenstva Hrvatske i Srbije. Sudar je to koji uvijek pobuđuje veliko zanimanje, a o kojem je sada govorio i legendarni srpski rukometaš Nenad Peruničić

Spaladium Arena je rasprodana za prvu utakmicu hrvatskih rukometaša na Euru (12. siječnja), a s druge strane stajat će Srbija.

Iz naše reprezentacije dolaze optimistične izjave, a u prilog Červarovim izabranicima idu i problemi s izostancima kod 'orlova' koji nisu dobro izgledali u pripremnim okršajima.

No i u Srbiji vjeruju kako mogu puno napraviti na kontinentalnoj završnici, a takav stav ima i trener Crvene zvezde i nekada ubojiti bombarder s vanjskih pozicija Nenad Peruničić.

'Srbija može pobijediti Hrvatsku', dao je Peruničić izjavu koja će sigurno odjeknuti i u našoj sportskoj javnosti pa je nastavio:

'Bio sam u situacijama ekstremno neprijateljskog naboja, ali to na terenu mora biti viteška borba. Da se pojedinačno 'isključe' iz buke s tribina, ali da izađu sportsko-ratnički nastrojeni i začepe usta svima onima koji očekuju neki pad. Sad je trenutak da se izgradi karakter na pravi način.'

  • +16
Hrvatska rukometna reprezentacija - druga faza priprema za Euro 2018 Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

'Nekad se podrazumijevalo da se i u lošijim razdobljima ide na medalju, a sada je došlo do toga da se zadovoljavamo prolaskom skupine, tako da jednostavno ne znam što je cilj. Ovo je za njih test koliko mogu podnijeti pritisak ukoliko žele nekakav uspjeh. Očekujem pošten odnos pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno', dodao je Peruničić koji je srpski dres oblačio čak 141 put, a najveći uspjeh s reprezentacijom bile su mu europska (1996.) i svjetska bronca (1999.).