NEVJEROJATNA ZAVRŠNICA

Slovenci kipte od bijesa; zabili u zadnjim sekundama, a onda je nastao cirkus u režiji sudaca...

15.01.2018 u 20:11

Bionic
Reading

U drugom kolu Eura u zagrebačkoj Areni Slovenija i Njemačka su odigrale 25:25 (15:10), a utakmicu je obilježila dramatična završnica u kojoj su suci 'pomogli' europskom prvaku zahvaljujući video tehnologiji

Aktualna svjetska bronca je protiv branitelja europskog naslova, u najdramatičnijoj utakmici dosadašnjeg dijela natjecanja, ostala bez vrijedna dva boda i to nakon isteka vremena. Bila je to završnica o kojoj će se još dugo pričati.

U prvom poluvremenu Slovenija je zahvaljujući obranama Lesjaka držala stanje na parketu pod kontrolom dok je njemačka obrana bila propusna, a vratari katastrofalni. Naši susjedi imali su i šest golova viška, a na odmor su otišli sa odličnih 15:10.

  • +18
Slovenija - Njemačka, 2. kolo Eura 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

No u nastavku su Nijemci stisli, suci Gatelis i Mazeika i dalje su dijelili isključenja slovenskim rukometašima koji su postajali sve nervozniji, a poludio je i izbornik Vujović.

Prednost se počela topiti, da bi u 47. minuti bilo izjednačeno (19:19), a četiri minute kasnije europski prvak je poveo prvi puta na susretu (20:21).

Vujovićeva družina nije se ipak slomila, s tri gola je vratila prednost (23:21), a u zadnju minutu se ušlo s 23:23. Prava drama u zagrebačkoj Areni.

Slovenija je došla do novog vodstva, Nijemci 11 sekundi prije kraja opet poravnali (24:24), a u zadnjim sekundama Blaž Janc pretvorio se u junaka te je pogodio za 25:24. Ali nije bilo gotovo!

Slovenija - Njemačka 25:25, sama završnica

Naime, Blagotinšek je u posljednje tri sekunde zasmetao, dok su Nijemci pokušavali izvesti brzi centar, za što je dobio crveni karton, a to je bio automatski sedmerac za Njemačku i Reichmann je postavio konačnih 25:25.

Suci su pregledavali snimku pet minuta i donijeli odluku zbog koje su Vujović i Slovenci totalno izgubili živce te na kraju (ne)zasluženo ostali bez pobjede.

Kod Slovenaca Zarabec je zabio pet, a Blagotinšek, Janc i Mačkovšek po četiri dok je Nijemce predvodio Gensheimer sa sedam golova.