bjelorusi razbili srbe

Slovenci i Česi u dramatičnoj završnici vrata polufinala zatvorili jedni drugima

24.01.2018 u 17:45

Bionic
Reading

U prvoj utakmici trećeg kola skupine II, Slovenija i Češka odigrali su bez pobjednika 26:26, što je rezultat koji je i jedne i druge izbacio iz kombinacija za prolazaka u polufinale

Nakon senzacionalne pobjede Slovenaca protiv Španjolaca,a potom i Čeha protiv Makedonaca, srijeda je i jednima i drugima ostavljala teoretsku mogućnost prolaska u polufinale.

  • +7
Slovenija - Češka (EP u rukometu 2018) Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

No, da bi ostali u igri, i jednima i drugima trebala je pobjeda. Ali kako je okršaj završio remijem 26:26, jasno je da su nakon utakmice i jedni i drugi razočarani.

Teško je reći tko je bio bliži pobjedi, jer Česi su vodili većim dijelom utakmce. Međutim, u samoj završnici, Vujovićevi su igrači imali dva gola prednosti jer Marguč je zabio za 26:24. Do kraja je ostalo još četiri minute i pet sekundi.

Ali onda su se Česi opet trgnuli, te su preko Zdrahale zabili za 25:26, a potom i preko Hrstke za 26:26. tada je do kraja ostalo još dvije minute i osam sekundi, ali u tom periodu ni Kavtičnik za Slovence odnosno Kašparek za Čehe nisu uspjeli realizirati prigode i ogled je završio bez pobjednika.

Gašper Marguč, Vid Kavtičnik i Miha Zarabec postigli su po pet golova za Sloveniju, dok su Ondrej Zahrala s devet i Tomaš Čip s pet pogodaka predvodili Češku.

Češka je tako natjecanje okončala s pet bodova, a Slovenija s četiri.

Ovakvim ishodom Danska je osigurala prvo mjesto u skupini i prije svoje utakmice protiv Makedonije koja je na programu od 18.15 sati. Danska je sa šest bodova nedostižna za sve ostale reprezentacije, jer Španjolska i Njemačka, koje će igrati međusobno od 20.30 sati, a koje imaju po četiri boda, ne mogu preskočiti Dansku jer su obje te reprezentacije izgubile od Danske, no sigurno će preskočiti Češku jer ju obje pobjedile pa će to biti izravni dvoboj za drugo mjesto koje vodi u polufinale. Makedonija je sada posljednja na ljestvici s tri boda.

U prvoj utakmici posljednjeg kola skupine I u Zagrebu Bjelorusija je u dvoboju za peto mjesto pobijedila Srbiju 32:27 (16:11).

Bjelorusiju je do pobjede predvodio Boris Puhovski s osam golova, dok su Petar Nenadić i Vanja Ilić sa po četiri pogotka bili najefikasniji kod Srbije.

Bjelorusija je tako natjecanje u skupini okončala s dva boda, a Srbija je ostala bez bodova.