NIJE BAŠ SVE PO ZAKONU

Slijedi li masovni egzodus najvećih zvijezda iz Pariza? PSG i predsjednik Al-Khelaifi pod istragom

07.02.2023 u 17:04

Bionic
Reading

Nakon što se prije nekoliko tjedana u velikim problemima našao Juventus kojem su oduzeti bodovi zbog raznih malverzacija, u ponedjeljak je zbog istih sumnji najavljena istraga u Manchester Cityju, dok se ovog utorka u istom kontekstu provlači i ime PSG-a

Tužiteljstvo u Parizu pokrenulo je istragu protiv PSG-ovog predsjednika Nassera Al-Khelaifija, ali i francuskog kluba.

Razlog je, kako navode francuski mediji, prikriveno poslovanje, te se sada još jedan bogati klub iznenada našao u problemima.

Bivši savjetnik PSG-ovog predsjednika, Hicham Bouajila, napravio je veliku pomutnju jer je krajem prošle godine prijavio svoj bivši klub.

On je tada otkrio da je isplaćivan preko teniske akademije Smash koja je smještena u Dohi i nema nikakve veze s PSG-om. Kako on kaže, tenis nikad nije igrao, ali to nije spriječilo PSG da 2015. godine s njim potpiše ugovor na neodređeno vrijeme na mjestu teniskog trenera.

Navodno se na isti način prikrivao trag novca i u Manchester Cityju gdje je Roberto Mancini primao 1.6 milijuna eura kroz plaću bez poreza, ali tu nije bio kraj.

Također, primio je i 1.9 milijuna eura kao savjetnik kluba Al-Jazira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, te je jasno što su radili čelnici ovog kluba.

Očito je da je njihovim putem krenuo i PSG, a zanimljivo je da su iz francuskog kluba izjavili da Bouajila nikada nije bio zaposlen niti u PSG-u niti u beIN-u.