PRAVILO JE JASNO

Slavni inženjer otkrio kako obitelj Schumacher čuva tajnu

22.02.2016 u 13:09

Bionic
Reading

Iako je godinama radio i pobjeđivao zajedno s Michaelom Schumacherom, Luca Baldisserri priznaje da je pristao ne ispitivati ništa o njegovom zdravstvenom stanju, iako je preuzeo brigu za karijeru sina Micka...

Obitelj Schumacher živi život opterećen tajnom koju uporno skriva. Detalje zdravstvenog stanja Michaela ne žele otkriti okolini ni pod koju cijenu, štiteći privatnost sedmerostrukog F1 prvaka možda i malo previše striktno.

Sin Mick morao je naučiti šutjeti. Istinu ne smiju znati ni Schumacherovi bivši suradnici i prijatelji. Tako Luca Baldisserri, inženjer koji je surađivao sa Schumijem u njegovo šampionsko doba u Ferrariju mora ostati potpuno odsječen od informacija, iako je preuzeo brigu za karijeru sina.

'Pravila su jasna: Mick ništa ne smije govoriti o ocu, a ja ništa ne pitam. Poštujem privatnu sferu njihove obitelji,' objasnio je 53-godišnji Talijan pa se osvrnuo na svog pulena koji će u 2016. godini voziti za talijansku momčad Prema Powerteam:

'Imao je potporu svog slavnog oca u doba kartinga. Sada je tinejdžer, ali što god napravi će se uspoređivati s ocem. To nije lako za jednog mladića, jer on se tek mora afirmirati.'

Zasad je još nepoznato hoće li Mick voziti u talijanskoj ili njemačkoj Formuli 4.