ČESTITALA I PREDSJEDNICA

Slavlje u Dubrovniku: Najbolji smo klub na svijetu

06.06.2016 u 13:45

VK Jug Croatia osiguranje vratio se u Dubrovnik nakon osvajanja naslova prvaka Europe

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: VK Jug

Bionic
Reading

Prvaci Europe vratili su se doma. Zrakoplovom Croatia airlinesa iz Zagreba sletili su u Čilipe u nedjelju oko 23 sata gdje ih je dočekao vatromet koji je u njihovu čast priredila Zračna luka Dubrovnik i njen prvi čovjek, ujedno i član Uprave VK Jug Croatia osiguranje Roko Tolić.

Ispred samog zrakoplova na pisti zračne luke Dubrovnik prvi čestitar bila je Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, a prvake su pozdravili i župan Nikola Dobroslavić te gradonačelnik grada Dubrovnika Andro Vlahušić

'Čestitam prvacima Europe, ali čestitam i na sva četiri osvojena trofeja ove godine. Vaterpolo nije baš tako mali sport. Kao nacija uvijek pratimo vaterpolo, veselimo se vašim uspjesima. Dečki, bilo je sjajno. U vrijeme kad hrvatskom narodu treba optimizam upravo ste vi ulili tu nadu da možemo biti najbolji. Hvala vam na tome. Čestitke i puno sreće.' kazala je predsjednica.

U samoj zgradi zračne luke, predsjednik Juga Lukša Jakobušić zahvalio se svima, a posebno Predsjednici na dolasku i biranim riječima i dodao:

'Za nama je najuspješnija sezona u povijesti kluba. Ovim naslovom i službeno smo postali najbolji vaterpolski klub u Europi, a samim tim i u svijetu.'

Jugaši su potom izašli ispred zgrade gdje su ih dočekali navijači. Sve je bilo u dimu bengalki, pjevalo se, plesalo se.

Navijačima su se u ime igrača i stožera zahvalili kapetan i trener europskog prvaka Marko Bijač i Vjekoslav Kobešćak

'Još uvijek nismo svjesni što smo napravili, ludi smo, ne znamo ništa! Hvala vam svima, osjećali smo vašu podršku, igrali smo za vas i svi ste u ovaj veliki naslov ugradili jedan djelić. Hvala vam svima i amo ovo proslavit', rekao je Marko Bijač.

'Ovo je veliki uspjeh ovog grada i ovog kluba, a najveća zasluga pripada igračima', rekao je kratko Kobešćak.

Ovo je 55-ti trofej u vitrinama kluba, a ova je godina najuspješnija od osnutka 1923. godine s četiri trofeja u jednoj sezoni.