kapetani-logo

KAPETANI BIRAJU

Slavko Blagojević kao najboljeg izabrao Ademija, a u Livajinom opisu bio je vrlo maštovit; na vrhu je opet gužva

Bionic
Reading

S obzirom na kontinuitet trenera Gonzala Garcije, Urugvajca sa španjolskim papirima koji se nalazi u klubu već sezonu i pol, onda niti dosadašnji rezultati Istre 1961 ne iznenađuju. Pulska je momčad na šestom mjestu, s time da Žuto-zeleni imaju i utakmicu manje od većine ostalih klubova. Osim trenera, konstanta u momčadi je kapetan Slavko Blagojević, a koji bi trebao biti i najveće pojačanje momčadi jer se proces oporavka bliži kraju

Nakon nekoliko sezona, u kojima je bilo 'čupavo' za Istru 1961, prošla, a posebice ova sezona, zasad prolaze bez stresa. Trener Garcia očito radi dobar posao, jer Žuto-zeleni na zlatnoj su sredini tablice SuperSport Hrvatske nogometne lige te bi u nastavku sezone trebali igrati još opuštenije, samim time i opasnije po suparnike.

Posebice kada se zna da bi za koji tjedan treneru na raspolaganju trebao biti i kapetan momčadi Slavko Blagojević. Nažalost, kao i prošle sezone, tako je i ove morao propustiti dobar dio obaveza. Nakon operacije i rehabilitacijskog procesa Blagojević se primio treninga te se čeka liječnička procjena kada bi mogao izaći na teren.

Ovaj 35-godišnjak praktički je zaštitno lice pulskog kluba. Ne samo zbog frizure, već zbog kontinuiteta u njemu. Početkom 2020. godine Blagojević se vratio u redove Istre 1961. Rođen je u Otoku, a prve nogometne korake odradio je u redovima vinkovačke Cibalije. Nije mu problem bio igrati i u slabije rangiranim klubovima, poput Graničara iz Županje, a onda je 2011. godine prihvatio poziv tadašnjeg prvoligaša Lučkog.

  • +12
Dosadašnji pobjednici akcije Kapetani biraju najboljeg igrača HNL-a Izvor: Cropix / Autor: Tea Cimaš / CROPIX

U zagrebačkom predgrađu proveo je samo jednu sezonu pa se preselio u Istru, za koju je u tri sezone odigrao 75 utakmica i zabio deset golova. U zimi 2015. Pulu je zamijenio Splitom, ali ne Hajdukom, već 'radničkim klubom', nakon čega se otisnuo u inozemstvo. Tri godine igrao je za Žalgiris iz Vilniusa, a prije povratka u Istru nastupao je za latvijski RFS.

U predahu između treninga, Blagojević nam je dao svoj sud o najboljim igračima za 2022. godinu.

'Već sam nekoliko puta rekao, za mene će Arijan Ademi uvijek biti najbolji igrač lige dok igra. Imam veliki respekt prema njemu. Jer s Dinamom je osvojio 20 trofeja i odigrao najviše europskih utakmica u povijesti kluba. Jednostavno, pravi je vođa na terenu i bez njega Dinamo izgleda sasvim drugačije. Iza Ademija je Marko Livaja. Vrlo jednostavno - klasa. Livaja je Hajduk. Imam osjećaj da igra ovu ligu koliko mu treba, s 'pola gasa', i opet dominira. On je igrač za Ligu petice, ali s druge strane razumijem zašto želi ostati u Hajduku. Da sam ja na njegovom mjestu, ni ja ne bih išao iz Hajduka. Mislav Oršić je strašan igrač, što se i potvrdilo njegovim transferom u Premier ligu. Ima vrhunsku individualnu kvalitetu i može riješiti utakmicu jednim potezom. Sami smo se uvjerili u to kakvih je sjajnih golova Mislav zabio, kojim sve velikanima u Europi. Najbolji je strijelac u Dinamovoj povijesti u europskim utakmicama i kapa mu do poda. Na četvrtom je mjestu Dion Drena Beljo. Imao je vrhunsku sezonu u Istri. Zabio je 15 golova i upisao pet asistencija. Ovu sezonu nastavio je s odličnim partijama u Osijeku i zabio je šest golova te upisao dvije asistencije u 11 utakmica. Za dečka od 20 godina ovo je vrhunska statistika. Ako se nastavi razvijati u istom tempu, u što ne sumnjam, i ove sezone imat će dvoznamenkasti broj golova. Pred njim je blistava budućnost i zato vjerujem da je i potencijal za A reprezentaciju. Za kraj, Ante Erceg. Njemu svaka čast jer nakon jako teške ozljede koljena i izostanka od skoro godinu dana vratio se na teren i nama u Puli donio je dimenziju više. Majstor je nogometa, s njim sam dijelio svlačionicu i u RNK-u Split, a jedan je od najboljih igrača s kojima sam igrao. U sedam utakmica zabio je pet golova i imao isto toliko asistencija. Uz sve to, daje maksimum na terenu i bori se za svaku loptu kao lav', pojasnio je Blagojević svoj izbor.

Ovako je najavio nastavak sezone.

'Očekivanja od drugog dijela sezone su da nastavimo u istom ritmu kao i u prvom dijelu. Da osiguramo ostanak u ligi što je prije moguće, pa da 'dodamo još malo gasa' i pokušamo ostvariti što je moguće bolji plasman na ljestvici. Jer liga je stvarno zahtjevna, svatko svakoga može pobijediti. Tablica malo zavarava jer su sve ekipe tu negdje. S dva poraza si na dnu, a s dvije pobjede si u Europi. Tako da trebamo biti fokusirani od početka i maksimalno ići utakmicu po utakmicu, bez ikakvih kalkulacija.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Izbor Slavka Blagojevića (Istra 1961)

  • 1. Arijan Ademi (Dinamo) - 10 bodova
  • 2. Marko Livaja (Hajduk) - 8
  • 3. Mislav Oršić (Dinamo) - 6
  • 4. Dion Drena Beljo (Osijek) - 4
  • 5. Ante Erceg (Istra 1961) - 2

Trenutni poredak

  • 1. Marko Livaja (Hajduk) - 32 boda
  • 2. Arijan Ademi (Dinamo) - 24
  • 3. Mislav Oršić (Dinamo) - 16
  • 4. Bruno Petković (Dinamo) - 14
  • 5. Josip Drmić (Dinamo) - 10
  • Josip Mišić (Dinamo) - 10
  • Lovre Rogić (Šibenik) - 10
  • Josip Šutalo (Dinamo) - 10
  • 9. Toni Fruk (Gorica) - 6
  • Lindon Selahi (Rijeka) - 6
  • 11. Dion Drena Beljo (Osijek) - 4
  • Tonio Teklić (Varaždin) - 4
  • 13. Ante Erceg (Istra 1961) - 2
  • Laszlo Kleinheisler (Osijek) - 2

U ponedjeljak 16. siječnja bira kapetan Varaždina Igor Postonjski.

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal