kapetani-logo

KAPETANI BIRAJU

Josip Pivarić kao najboljeg je izabrao mladog dinamovca, ali s novim bodovima na vrhu se učvrstio Marko Livaja

Bionic
Reading

Momčad s Kajzerice u donjem je dijelu tablice SuperSport Hrvatske nogometne lige. Mnogi bi rekli i pomalo neočekivano, jer Lokomotiva u svojim redovima ima nekoliko odličnih igrača, ali i jednog od veznjaka koji je želja većih klubova. Na veliku žalost Lokosa, Lukas Kačavenda zbog ozljede je morao propustiti prvi dio sezone

Momčad Lokomotive s 23 godine u prosjeku druga je najmlađa momčad SuperSport Hrvatske nogometne lige. I zato su amplitude u igri, tako i u rezultatima, posve razumljive.

Među najiskusnijima, što po godinama, što po stažu, ali i po igranju velikih utakmica, jer prije dolaska na Kajzericu nosio je i dresove zagrebačkog, odnosno kijevskog Dinama, ali i hrvatske reprezentacije, s kojom je 2018. godine osvojio svjetsko srebro - jest 33-godišnji Josip Pivarić, igrač koji će 30. siječnja napuniti 34 godine.

Evo kako je Pivarić ocijenio igrače HNL-a 2022. godini.

'S obzirom na odnos godina i kvalitete, Josip Šutalo jednostavno je nevjerojatan. Zato ustvari jest najbolji, dominantan je u fazi obrane dok u igri prema naprijed ima fantastična rješenja, baš kao što je i njegovo iznošenje lopte. Arijan Ademi apsolutni je lider kojeg svi prate i koji ima nevjerojatnu energiju. A koliko je dobar, najbolje se vidjelo dok ga Dinamo nije imao, odnosno kako Modri teško funkcioniraju bez njega, bilo u igri prema naprijed, bilo u fazi obrane. Jer u obje faze Ademi je konstantno dobar. Iza njih je Marko Livaja, fizički strašno moćan igrač, a posebno dojmljiva je njegova igra kada je leđima okrenut golu. Na terenu je puno brži nego što to izgleda kada ga se prati s tribina. Ima sjajnu završnicu, što zaokružuje njegovu sliku. Kod Brune Petkovića, koji je u mom izboru na četvrtom mjestu, imponira njegov smisao za igru, nevjerojatan je, kako mi to kažemo, 'španer' ili 'špilmaher'. On je igrač kojeg ili voliš ili ne. S time da ga oni koji ga vole ustvari obožavaju, a oni koji ga ne vole mogu mu zamjeriti samo to što ne zabija. I za kraj, Josip Mišić, koji je Dinamu bitan i značajan baš kao Ademi. Bez njega Dinamo jednostavno nije isti. Jak je u defenzivnom dijelu, ali i u fazi igre kada se napada. Izrastao je u veznog igrača kakvog bi želio svaki trener u momčadi, a siguran sam i da će ga se izbornik Dalić vrlo brzo sjetiti', obrazložio je Josip Pivarić.

  • +12
Dosadašnji pobjednici akcije Kapetani biraju najboljeg igrača HNL-a Izvor: Cropix / Autor: Tea Cimaš / CROPIX

Lokomotivin kapetan od proljetnog dijela sezone ima velika očekivanja.

'Trenutni položaj na tablici, naravno, nije u skladu s našim očekivanjima. I zato smo praktički od samog kraja jesenskog dijela u trenažnom procesu. Imali smo nekoliko slobodnih dana oko Božića i Nove godine, potom smo otišli u Medulin, u kojem ćemo biti do 14. ili 15. siječnja. Priključio nam se Branimir Kalaica, ali vjerujem da će biti još dolazaka. Naravno, moguć je i koji odlazak, ali nadam se nikog od važnih igrača. I zato se nadam da ćemo nastaviti onako kako smo i stali, to jest u pozitivnom nizu (op.a., u posljednje četiri utakmice Lokomotiva je upisala dvije pobjede i dva remija). Bili smo goropadni, trkački dobri, a ako i izgubimo, to nikome neće biti jednostavno izboriti. Imamo mladu momčad, ali uz malo sreće, vjerujem u pozitivan nastavak sezone. Osim toga, od mjesta koja vode u Europu ne dijeli nas puno bodova. Baš kao ni od zone ispadanja. Krećemo s Varaždinom, nakon toga imamo niz utakmica s momčadima iz gornjeg dijela tablice, ali ako iz tih okršaja izvučemo nešto bodova, bit će super. I dodatni poticaj', završio je 33-godišnji bočni Pivarić, srebrni iz Rusije 2018. godine.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Izbor Josipa Pivarića (Lokomotiva)

  • 1. Josip Šutalo (Dinamo) - 10 bodova
  • 2. Arijan Ademi (Dinamo) - 8
  • 3. Marko Livaja (Hajduk) - 6
  • 4. Bruno Petković (Dinamo) - 4
  • 5. Josip Mišić (Dinamo) - 2

Trenutni poredak

  • 1. Marko Livaja (Hajduk) - 24 boda
  • 2. Arijan Ademi (Dinamo) - 14
  • Bruno Petković (Dinamo) - 14
  • 4. Josip Drmić (Dinamo) - 10
  • Josip Mišić (Dinamo) - 10
  • Mislav Oršić (Dinamo) - 10
  • Lovre Rogić (Šibenik) - 10
  • Josip Šutalo (Dinamo) - 10
  • 9. Toni Fruk (Gorica) - 6
  • Lindon Selahi (Rijeka) - 6
  • 11. Tonio Teklić (Varaždin) - 4
  • 12. Laszlo Kleinheisler (Osijek) - 2

U nedjelju 15. siječnja bira kapetan Istre 1961 Slavko Blagojević.

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal