DVOBOJ U KOPRIVNICI

Slaven želi dodatno uzdrmati europske ambicije Splita

12.03.2016 u 10:14

Bionic
Reading

U dvoboju 27. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 15h) nogometaši Slavena pokušat će protiv oslabljenog Splita upisati još jednu domaću pobjedu...

Slaven nije razočarao na gostovanju u Maksimiru, dapače odigrali su jako dobro. Razloge poraza mogu tražiti u katastrofalnoj reakciji obrane i vratara kod drugog pogotka Dinama, kao i sudačkim pogreškama (nedosuđen kazneni udarac, jedno do dva isključenja kod Dinama...). No, s obzirom da njihov plasman na ljestvici nije previše ugrožen, brzo je ta utakmica otišla u zaborav.

'Svjesni smo snage momčadi iz Parka mladeži koja je u prošlom kolu neočekivano odigrala neodlučeno na svom travnjaku s Istrom i sada u Koprivnicu sigurno dolazi nadoknaditi taj bodovni manjak. No, mi smo domaćini koji žele na svom stadionu nastaviti uspješni proljetni niz i zato očekujem dobru prvoligašku utakmicu i naravno našu pobjedu s kojom bih pokazali da idemo u dobrom pravcu,' istaknuo je na konferenciji za novinare trener Željko Kopić i nastavio:

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Nedostajat će nam Ozobić zbog tri žuta kartona, vratar Blažević zbog ozljede dok su ostali igrači spremni za nastup i siguran sam da će opravdati moje povjerenje.'

Neigranje Blaževića se ne bi smjelo odraziti, jer je Rozman ionako odradio veći dio sezone. Izostanak Ozobića je pak ogroman hendikep. Ofenzivni veznjak je najbolji igrač Slavena na proljeće i pokretač većine opasnih akcija. Umjesto njega bi trebao zaigrati Savić, izrazito okomit i opasan igrač no s očitim problemom realizacije i zadnjeg pasa.

Split je razočarao protiv Istre. Iako je pobjedu ispustio tek na kraju, teško da bilo tko iz njihovih redova može kazati kako su zaslužili sva tri boda. Ne igraju Crveni dobro na proljeće, pobijedili su tek fenjeraša Zagreba, a ni tada to nije bilo posebno dojmljivo.

'S obzirom da smo u posljednja tri kola osvojili tek jedan bod i da idemo u momčadi koja je izrazito domaćinska, svjesni smo kako će nam biti teško,' priznao je trener Sablić.

Naravno, pri tome se referirao i na brojne izostanke. Danas neće biti vratara Zagorca, veznjaka Blagojevića, lijevog beka Vitusa. Upitni su Franjić i Miljković...

'Probali smo neke igrače osposobiti, vidjet ćemo hoće li moći igrati. Uz sve te probleme mi u Koprivnicu idemo po pobjedom. Moramo reagirati poslije podbačaja protiv Istre,' dodao je gostujući strateg.

Točan sastav je teško predvidjeti, no za očekivati je mladog stopera Galovića od prve minute. Zanimljivo, on je jesenski dio proveo na posudbi u Slavenu. Na golu će debitirati Tomislav Duka. Već su mu 23. godine pa ne bi baš trebao pasti pod utjecaj treme.