PREOKRET FARMACEUTA

Slaven ih dokrajčio: Hajduk 13. momčad HNL-a

09.08.2009 u 21:57

Bionic
Reading

Derbi trećeg kola T-Com Prve HNL u Koprivnici su odigrali Slaven Belupo i Hajduk, a dvoboj dvaju posrnulih klubova završio je pobjedom domaćina rezultatom 2:1

Na obje klupe sjedili su debitanti. Španjić je prvi put samostalno vodio Hajduk, dok je Dalić imao debi na klupi Slavena. Oba sastava još vidaju europske rane, a Hajduk je nakon dva kola već bio u 'nokdaunu' i na domaćem planu.

Bilo je jasno da Splićanima 'igra' samo puni plijen i da ih bod neće zadovoljiti. U prvih pola sata obje su momčadi zorno demonstrirale zašto su ispale iz Europe. Trčati znaju mnogi atletičari, a osim tog segmenta, puno od nogometa u prvoj fazi nismo vidjeli.

Tada je Slaven dva puta zaprijetio udarcima glavom, no Csizmadia i Maras nisu bili precizni. Hajduk je dotad napadački bio nevidljiv, no u 38. minuti Senijad Ibričić namjestio je loptu na slobodan udarac s 20 metara i lijepo pogodio preko živog zida.

Splićani su mogli odahnuti, nazirala se slamka spasa već sada turobne sezone. U prvoj polovici drugog poluvremena ponovno nismo vidjeli puno, no tada je 'eksplodirao' domaćin. U 69. minuti obrana bijelih prilično nezainteresirano je promatrala ubačaj Csizmadije, koji je pronašao Srebrenka Posavca i iskusni veznjak rutinirano je izjednačio.

Bijeli brod opasno se nagnuo i igrači Slavena nanjušili su priliku. Već u 71. minuti uslijedio je konačan udarac. Delić je probio lijevu stranu i kratko dodao za Jurića koji snažno pogađa bliži Subašićev kut.

Većina od 3.000 gledatelja počela je slaviti, Torcida je svojim igračima poručila da skinu dresove. Nakon tri kola Hajduk je upisao nevjerojatan jedan bod i četvrta je momčad HNL-a ako se broji od dna, dok je Belupo s nova tri došao do ukupno šest bodova i gleda u leđa samo Interu, Rijeci i stopostotnom Dinamu.