PROMAŠAJ SRBINA ODLUČIO

Slaven Bilić preživio nevjerojatnu dramu na Malti

23.07.2015 u 23:47

Bionic
Reading

Hrvatski strateg Slaven Bilić i njegov West Ham United prošli su kroz teško iskušenje na putovanju u Maltu

West Ham je zahvaljujući visokom fair play rejtingu unatoč prosječnim rezultatima prošle sezone za nagradu dobio nastup u kvalifikacijama Europske lige. Novom treneru Biliću to je, naravno, poremetilo plan priprema koji je i dalje ostao fokusiran na Premiership. Jer na kraju sezone nitko ih neće pitati jesu li ili nisu prošli u skupine Europske lige, uspjeh će se mjeriti ligaškom pozicijom i eventualnim 'serijama u kupu'.

Andorskog Lusitanosa West Ham je svladao bez da je Bilić uopće sjedio na klupi, a na sam rub senzacije došla je malteška Birkirkara koju su renomirani Englezi u vrlo respektabilnom sastavu svladali tek nakon lutrije penala.

Naime, dvoboj u Londonu završio je 1:0, no Birkirkara je uspjela senzacionalno uzvratiti gostima i golom Miccolija već u 15. minuti, pokazat će se, izboriti produžetke pa raspucavanje. Nije Biliću pomoglo niti isključenje braniča Tomkinsa u prvom dijelu, no nakon prvorazredne drame ipak je slavio. Svi njegovi igrači pogodili su s bijele točke, dok je srpski branič Nikola Vukanac promašio i tako spriječio veliko iznenađenje.

West Ham nastavlja s gustim ritmom prijateljskih utakmica, a europski put nastavljaju ogledima s rumunjskom Astrom (koja je u skupinama lani gostovala na Maksimiru) iz Giurgije.

Englezi su ipak ostali čvrsti tijekom raspucavanja s bijele točke