NIJE LAKO TO PODNIJETI

Slaven Bilić jedva se suzdržao; bivši hrvatski izbornik nije želio riskirati novu kaznu, ali je dao do znanja tko mu je uzeo pobjedu

27.09.2020 u 08:26

Bionic
Reading

Nogometaši West Bromwich Albiona, koje vodi Slaven Bilić, na poluvremenu su vodili 3:0 protiv Chelseaja, ali su se na kraju morali zadovoljiti remijem, a pogodak za 3:3 zabio je Tammy Abraham u trećoj minuti sudačke nadoknade (90+3). Hrvatski trener nije bio zadovoljan sudačkom odlukom kod zadnjeg gola gostiju

Podsjećamo, West Brom je poveo već u 4. minuti golom Calluma Robinsona. Domaćini su u 25. minuti imali prednost 2:0. Veliku pogrešku iskusnog brazilskog stopera Thiaga Silve, koji je trebao donijeti stabilnost u obrani 'bluesa', iskoristio je Callum Robinson za svoj drugi pogodak na utakmici. Novi šok za goste dogodio se u 27. minuti, nakon kornera stoper Kyle Bartley poentirao je za 3:0.

Pritisak Chelseaja, koji je trajao od početka susreta, u drugom poluvremenu još se pojačao, a stigli su i golovi. Prvo je mrežu tresao Mason Mount (55), potom Callum Hudson-Odoi (70), a u trećoj minuti sudačke nadoknade (90+3) Tammy Abraham zabio je za konačnih 3:3 i to nakon što je je Chelseajev igrač Kai Havertz igrao rukom, ali u VAR sobi su procijenili da nije bilo namjere i da je ruka bila uz tijelo.

'Ne izgleda kao ruka, a možda i je, ali što želite da ja sad napravim? Možda, da kažem ono što želim i da me opet kazne? U svlačionici sjede dečkii koji su učinili sve što je trebalo za pobjedu, koji su se sjajno branili i kojima je VAR na ovakav način uzeo dva boda. Ne mogu to shvatiti', rekao je Bilić na situaciju u kojoj je ostao bez prve pobjede u Premiershipu.

  • +5
WBA - Chelsea, 3. kolo Premiershipa, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Laurence Griffiths / POOL

Nešto o samoj utakmici...

'Sretan sam s našom izvedbom. Zabiti tri gola Chelseaju je stvarno veliki uspjeh. Jako sam ponosan na svoje dečke i ovu utakmicu moramo iskoristiti da izgradimo samopouzdanje i duh, jer smo pokazali da možemo igrati protiv momčadi koja je individualno jača od naše', govorio je bivši hrvatski izbornik:

'Uz malo sreće mogli smo povesti 4:2. Zaslužili smo pobjedu. mali smo težak raspored na otvaranju. Leicester, Everton i Chelsea, momčadi koje se natječu za prva četiri mjesta. Iako smo uzeli samo jedan bod iz te tri utakmice, u svakoj od njih sam vidio puno toga pozitivnog', ostao je optimističan Bilić.