dvoboj s unitedom

Slaven Bilić dokazao je da zna ušutkati Old Trafford

13.08.2017 u 09:47

Bionic
Reading

Još u petak, dvobojem Arsenala i Leicestera, otvorena je nova sezona u engleskom Premiershipu. U subotu smo vidjeli i dva iznenađujuća rezultata, remi Liverpoola kod Watforda te poraz prvaka Chelseaja na domaćem stadionu od Burnleyja. Mogu li Bilić i 'čekićari' iznenaditi Mourinhov United? Dvoboj na Old Traffordu počinje u 17 sati po srednjeeuropskom vremenu

Manchester se u akciju vratio prošlog tjedna kada je u Skoplju u europskom Superkupu odmjerio snage s prvakom Starog kontinenta Realom iz Madrida. United je doživio 2:1 poraz, ali u nekim trenucima više je nego dobro parirao nezaustavljivim Kraljevima.

  • +3
Slaven Bilić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Međutim, za United i Josea Mourinha sada kreće ono pravo, kreće Premier liga koju portugalski strateg želi vratiti na Old Trafford. Ovog ljeta u crvenom se dijelu Manchestera nije štedjelo, a na Teatar snova 'sletjeli su' Romelu Lukaku, Nemanja Matić i Victor Lindelof.

'Predsezona je gotova, a ja sam zadovoljan iz razloga što u njoj nismo izgubili niti jednog igrača. Svih 22 igrača plus vratari koji su krenuli u pripreme danas su spremni za nastup protiv West Hama. Dobro smo se uigrali, danas se mnogo bolje znamo i razumijemo, te svi skupa jedva čekamo početak sezone', zadovoljan je u najavi prvog kola bio Jose Mourinho.

Jedini igrači na koje Portugalac ne može računati su odavno odsutni Luke Shaw, Marcos Rojo i Ashley Young.

Slaven Bilić imao je impresivnu prvu sezonu na klupi West Hama, ali umjesto dodatnog iskoraka u prošloj sezoni uslijedio je pad. Imao je United prošle sezone podosta problema, a ovog ljeta hrvatski je trener odriješio kesu i krenuo u kupovinu kojoj je cilj bio riješiti neke od problema. Dres West Hama tako će od ove sezone između ostalih nositi i Marko Arnautović, te Javier Hernandez Chicharito.

Slaven Bilić nije u strahu uoči odlaska na noge jednom od glavnih favorita Premier lige:

'Ne vidim zašto bismo se plašili Old Trafforda, dapače radujemo se igranju protiv Manchester Uniteda. Za ovaj stadion vežu nas neke lijepe recentne uspomene. Otkad sam ja u klubu dva puta smo u prvenstvu gostovali kod Man Uniteda i u oba navrata smo se kući vratili sa po jednim bodom. Crveni možda jesu favoriti, ali i protiv njih se da igrati, te nemamo razloga za strah'.

Manuel Lanzini i Michail Antonio u nekim su medijima najavljeni u početnom sastavu gostiju, no obojica će najvjerojatnije zbog ozljeda ipak propustiti put u Manchester. Protiv Crvenih vragova na terenu nećemo vidjeti niti od nešto ranije ozlijeđene napadača Andyja Carrolla i veznjaka Cheikoua Kouyatea.