odobrili mu ostanak

Škotski velikan pobrinuo se za novo veselje Hajdukovih navijača

28.12.2021 u 16:36

Bionic
Reading

Nikola Katić tijekom ljetnih mjeseci pristao je na posudbu splitskom Hajduku, uz mogućnost Glasgow Rangersa da već u siječnju vrati 194 centimetra visokog stopera na Ibrox

Nikola Katić s Glasgow Rangersom, velikanom škotskog nogometa, ima potpisan ugovor do 2023. godine. No, nakon operacije koljena, koja ga je na godinu dana izbacila s nogometnih terena, Katić je u ljetnim mjesecima pristao na posudbu u splitski Hajduk, kako bi se u domaćem okruženju što bolje spremio za izazove škotske Premier lige.

No, Rangersi su imali mogućnost tijekom siječnja vratiti Katića na Ibrox, ali kako je Football Scotland objavio ovog utorka, od te se opcije ipak odustalo, te je Katiću ponuđena mogućnost ostanka u Hajduku sve do ljeta.

Naravno, i Katić i Rangersi vjeruju da će po okončanju sezone sve biti u najboljem redu s igračem i da će hrvatski stoper vratiti 'stari sjaj'.

Doduše, prema dogovoru klubova, Hajduk bi ga u ljeto mogao i dovesti u svoje vlasništvo, no da bi to i realizirao, splitski bi klub trebao platiti 3 milijuna funti odštete.

Katić je visoko ocijenjen u klubu i navijači su ga obožavali, te je imao razloga za uživanje u Škotskoj, a poseban je vrhunac bio njegov pobjednički gol protiv Celtica 29. prosinca 2019. godine, na asistenciju Borne Barišića.