prekrižio dvije zvijezde

Legendarni Vahid Halilhodžić dobio 'šamarčinu' od klinca koji ima tek osam prvoligaških utakmica u nogama

27.12.2021 u 06:38

Bionic
Reading

Marokanska nogometna reprezentacija, na čijoj klupi sjedi Vahid Halilhodžić, s velikim ambicijama putuje u Kamerun, u kojem će se od 9. siječnja do 6. veljače 2022. godine odigravati Afrički kup nacija, odnosno kontinentalno prvenstvo

Maroko na Afrički kup nacija s Vahidom Halilhodžićem na klupi odlazi kao jedan od favorita za naslov, ali bez napadača Barcelone Abdessamada Ezzalzoulia, kojeg novinari u Španjolskoj zovu Ez Abde.

Mladi 20-godišnji Marokanac dobio je poziv Vahida Halilhodžića za nastup na afričkom prvenstvu, no kako javljaju mediji s Pirenejskog poluotoka, on se ipak neće odazvati.

Talentirani napadač Barcelone upisao je osam nastupa za katalonski klub i postigao je jedan gol. To mu je donijelo poziv u reprezentaciju u čijem dresu još uvijek nije nastupio.

Međutim, iz neobičnog, a možemo slobodno reći i sebičnog razloga, odlučio je odbiti poziv Halilhodžića. Mladi napadač želi se posvetiti razvoju u klupskom nogometu i ne želi prekidati sezonu kako bi sudjelovao na najvećem afričkom kontinentalnom nogometnom natjecanju.

Informaciju je prenio ugledni španjolski novinar Gerard Romero koji tvrdi da se trenutno pregovara.

'Abde želi ostati u Barceloni tijekom siječnja. Menadžeri nogometaša u pregovorima su s Marokom kako bi igrač izbjegao nastup na Afričkom kupu nacija. Abde je 100 posto okrenut nastupima za Barcelonu', prenosi Romero.

Poznajući metode rada Vahida Halilhodžića, teško je očekivati da će ovaj mladi nogometaš dobiti novi poziv u reprezentaciju dok je stručnjak iz BiH njezin izbornik.

Samo da podsjetimo, Halilhodžić se već odrekao dviju zvijezda, Hakima Ziyecha (Chelsea) i Noussaira Mazraouija (Ajax), razočaran njihovim odnosom prema reprezentaciji.