kopačkom u glavu

[VIDEO] Skoro ga je ubio; suludi kung-fu start Emmanuela Adebayora zgrozio je cijeli svijet

12.03.2020 u 14:32

Bionic
Reading

Iza Emmanuela Adebayora (36) bogata je nogometna karijera. Nekadašnji napadač Monaca, Arsenala, Manchester Cityja, Tottenhama, Real Madrida..., danas igra za paragvajsku Olimpiju iz Asunciona. Iako su ga svi već pomalo i zaboravili, on se potrudio da ponovno 'zasja' na naslovnicama svjetskih medija

Nevjerojatno je da jedan sportaš može tako reagirati i nasrnuti na protivnika u želji da ga ozlijedi, osakati, ma i - ubije! No, primjer Emmanuela Adebayora (36) govori da još uvijek na sportskim terenima možemo pronaći 'divljake' kojima ništa nije sveto.

Igrao je Adebayor za velikane, zabijao je za Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid, Istanbul Bašakšehir, Kayserispor..., a u veljači ove godine prihvatio je poziv iz Paragvaja te je potpisao za Olimpiju iz Asunciona.

U srijedu je po treći put istrčao u dresu svoje nove momčadi, na utakmici Copa Libertadores protiv argentinske momčadi Defensa y Justicia.

Sve se činilo kako utakmica ide u željenom smjeru za domaćine, vodili su 1:0, kontrolirali situaciju i bili blizu još jednom golu i uvjerljivoj pobjedi. No, u 72. minuti Adebayoru se iz nepoznatog razloga 'smračilo pred očima', iskusni je togoanski napadač brutalno nogom startao na glavu Enza Coaccija. Bio je to potez kojeg se ne bi posramili kung-fu majstori...

Jasno, sudac utakmice nije imao milosti, odmah je Adebayoru pokazao izravni pokazao crveni karton jer je start bio doslovno za zatvor. Pa mogao je ubiti nesretnog Coaccija! Nakon ovog crvenog kartona Adebayora sigurno čekaju najmanje dvije utakmice suspenzije. Iako, za ovaj je start zaslužio zatvor!

Srećom, nakon ovog pogibeljnog starta nije bilo težih posljedica za Coaccija, izvukao je živu glavu... Rezultat utakmice? Olimpia je na kraju slavila 2:1.