ne zna gubiti...

Bijesni Jürgen Klopp nakon poraza vrijeđao igrače Atletico Madrida i navijače Liverpoola; što mu je to trebalo?

12.03.2020 u 09:33

Bionic
Reading

Aktualni osvajač Lige prvaka Liverpool izgubio je nakon produžetka na svom Anfieldu 3:2 od Atletico Madrida te se već u osmini finala oprostio od natjecanja. Nakon utakmice trener 'redsa' Jürgen Klopp nije skrivao koliko je ljutit, nije birao riječi, otvoreno je vrijeđao sve oko sebe...

Njemački je strateg posljednjih dana poprilično nervozan, posebno ga ljute pitanja vezana oko epidemije koronavirusa, a u srijedu navečer je i javno pokazao pod kolikim je pritiskom. Naime, Jürgen Klopp je uoči početka uzvratnog susreta osmine finala Lige prvaka svog Liverpoola s Atletico Madridom na Anfieldu pošteno izvrijeđao svoje navijače.

Oni su s tribina pokušavali pozdraviti se s igračima koji su izlazili na teren, očajnički su pružali ruke, a onda je naišao Jürgen Klopp...

'Maknite te ruke, vi jeb... idioti!', bila je jasna poruka trenera Liverpoola najvjernijim navijačima 'redsa' koji su se oglušili na savjete o izbjegavanju rukovanja i bliskih kontakata zbog opasnosti od širenja zaraze koronavirusom.

Kloppov šou nastavio se i nakon utakmice. Teško je doživio poraz od Atletico Madrida, nije skrivao nezadovoljstvo, ali je na početku korektno čestitao pobjednicima.

'Pobijedili su nas i to moramo prihvatiti. Čestitam im...', kazao je Klopp koji je nakon toga doživio 'pomračenje' i krenula je lavina kritika prema protivnicima.

  • +9
Liverpool - Atletico M., osmina finala Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

'Moji su dečki odigrali svjetsku utakmicu protiv svjetskog protivnika. Koji se cijelu utakmicu branio u dvije linije s po četiri igrača. Ne razumijem da s kvalitetom koju posjeduju igraju ovakvim nogometnim stilom. Ali pobjednik je uvijek u pravu... Ne znam što bih rekao kad vidim igrače poput Kokea, Saula Nigueza, Llorentea koji bi mogli igrati normalan nogomet, no umjesto toga oni stoje duboko u vlastitoj polovici i čekaju kontranapad. Ljuti me takav nogomet...', rekao je bijesni Klopp i nastavio:

'Ali to je u redu jer pobijedili su nas. No osjećaj jednostavno nije dobar. Shvatio sam da sam jako loš gubitnik', priznao je njemački trener.

Hajde, barem je priznao da ne zna gubiti...