SUPERSPORT HNL - 26. KOLO

Škorić se pobjedom želi oprostiti od Osijeka; što su Hajdukovi seniori naučili od juniora? Evo gdje gledati današnje utakmice

18.03.2023 u 12:14

Bionic
Reading

Ove subote na rasporedu su dvije utakmice 26. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Osijek u Gradskom vrtu (16 sati, MAXSport 1) dočekuje Šibenik, dok će na Poljudu od 18.10 sati (MAXSport 1) igrati Hajduk i Slaven Belupo

OSIJEK - ŠIBENIK (16 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Nogometaši Osijeka od 16 sati, u jednoj od posljednjih utakmica u Gradskom vrtu, dočekuju Šibenik. Utakmica je to u kojoj trener Borimir Perković ima samo jedan cilj - pobijediti! Nakon ohrabrujućeg remija s Dinamom, pa porazom protiv Hajduka praktički bez ispaljenog metka, Bijelo-plavi traže bodove kojima će braniti treće mjesto, ali i prekinuti niz bez pobjede koji se protegao na predugih sedam utakmica.

'Vidim dobru energiju i veliku želju kod svojih igrača u pripremi za utakmicu protiv Šibenika, nadam se da ćemo ih i pokazati. Voljni moment mora biti maksimalan kao i u svakoj utakmici, a vjerujem da ćemo ovaj putu biti bolji nego protiv Hajduka u smislu tehnike, taktike i same igre', rekao je Borimir Perković.

>> Hrvatska liga ostat će bez još jednog klasnog igrača; Arijan Ademi ima suputnika za Kinu

Trener Bijelo-plavih imao je na raspolaganju nešto više vremena za pripremu svoje momčadi.

'Puno je bolje biti trener dva tjedna nego dva dana, to je puno više vremena i puno više treninga što je za neke stvari dovoljno, a za druge ipak premalo. Kada pričamo o viziji i ideji imam osjećaj da igrači to prihvaćaju i da znaju na koji način želimo igrati po pitanju igre prema naprijed, faze obrane i zahtjeva koji se traže od njih. U smislu igre puno je zahtjevnija igra prema naprijed pa je malo teže doći do nekih stvari, ali bitna je vizija i ideja u glavi koju imamo. Mislim da sam u ova dva tjedna uspio doći do igrača i da je ta slika onoga što želimo puno jasnija nego prije deset dana'.

Inače, prema svim najavama, ovo bi mogla i trebala biti posljednja utakmica Mile Škorića u Osijekovom dresu. Jer ovih bi dana trenao otići put Kine, gdje bi nastavio karijeru.

Nakon pobjede protiv Dinama, pred nogometašima Šibenika je novi težak izazov, gostovanje kod Osijeka. Šibenik je ovog proljeća imao i dobrih i lošijih utakmica pa pobjeda iz prošlog kola, iako donosi optimizam, ne znači da je opstanak u prvenstvu riješen.

  • +13
Šibenik - Dinamo, 25. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Osijek je skroz druga ekipa, teška za analizirati. Znamo da su ušli u sezonu da nešto osvoje, imaju jako dobre individualne igrače, ali imaju sad već i trećeg trenera u sezoni. Zato ih je teško procijeniti. Mi smo se fokusirali na sebe. Osijek će biti agresivan, pokušavat će duge lopte na Miereza. Nama je važno ponoviti organiziranost i način igre kao prošli put. Vjerujem u ekipu, dobro smo posloženi, imamo i dugu klupu. Nije samo Osijek tu, čeka nas još teških utakmica poslije pauze', izvijestio je Šibenikov trener Damir Čanadi.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

HAJDUK - SLAVEN BELUPO (18.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Za nešto manje od mjesec dana, točnije 12. travnja, ova će dva kluba igrati u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Naravno, do tada će obje momčadi odigrati nešto utakmica, igrači će odraditi i pripremni mini-ciklus zbog reprezentativne stanke, no svakako će izvuči i neke pouke iz današnjeg ogleda.

Ali treneri obiju momčadi fokus drže na ovom ogledu.

'Slaven Belupo je jako dobra ekipa, imam ogroman respekt prema kolegi Zekiću koji je svoj karakter i mentalitet uspio prenijeti na svoje igrače. Teško ih je izdominirati i stvarati im šanse, primili su samo pet golova u nastavku sezone i mogu igrati dva do tri različita načina nogometa. Mi moramo igrati tako da lopta ide brzo, treba nam promjena tempa kroz posjed i puno trke bez lopte u zadnjoj trećini. Ne smijemo raditi neforsirane pogreške jer imaju brze igrače i dobri su u tranziciji. Nakon ove utakmice slijedi i reprezentativna stanka, a to znači da ovi bodovi vrijede duplo. Pobjeda prije stanke donosi dva tjedna mira, a poraz suprotno', istaknuo je Hajdukov trener Ivan Leko.

Trener Slaven Belupa Zoran Zekić u najavi utakmice čestitao je Hajdukovim juniorima na ulasku u polufinale Lige prvaka, ali i najavio kako na Poljud ne dolazi s 'bijelom zastavom'.

'Prije svega, iskrene čestitke juniorima Hajduka na ulasku u polufinale Lige prvaka. Imaju u svojoj kući veliku budućnost, ne samo igračku nego i trenersku, u gospodinu Budimiru (op.a. predsjednik Jakobušić sugerirao je Budimiru da ode iz kluba na kraju sezone). Što se tiče utakmice, bit će to dvoboj dva protivnika u suprotnom raspoloženju, Hajduk nakon slavlja i dobre igre u Osijeku, a mi nakon poraza od Lokomotive. Unatoč tome, očekujem veliku borbu na terenu i pravu partiju mojih igrača. Čeka nas dobra atmosfera na tribinama i to nam mora biti dodatan motiv'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport