može to i bolje

Legendarni Mehmed Baždarević komentirao je nastupe hrvatske reprezentacije na SP-u te otkrio tko je za njega najveći favorit u Katru

  • I.Ž.
  • Zadnja izmjena 08.12.2022 15:45
  • Objavljeno 08.12.2022 u 15:45
Bionic
Reading

Legenda BiH nogometa i bivši izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević u razgovoru za Fenu (Federalna novinska agencija) osvrnuo se na dosadašnji dio Svjetskog prvenstva u Katru, te otvoreno progovorio o i grama hrvatske reprezentacije

Mehmed Baždarević (62), koji radi i živi u Francuskoj, iz tog razloga favorizira reprezentaciju te zemlje koja obranu titule prvaka svijeta od prije četiri godine nastavlja susretom protiv reprezentacije Engleske. Baždarević vjeruje da su 'tricolori' uz Brazilce prvi favoriti za titulu.

'Brazil je vjerojatno najkompletnija reprezentacija na svim pozicijama i nije čudno da su dominantno dospjeli do ove faze natjecanja. Kvalitetom je tu negdje i Francuska koju očekuje težak meč protiv Engleza. Mislim da Englezima fali talenta ili da se bolje izrazim, fali im igrača koji u ovoj fazi natjecanja mogu preuzeti odgovornost i okrenuti susret u svoju korist', kaže Baždarević.

Razočaran je onim što je prikazala reprezentacija Srbije, koja je po njegovom mišljenju mogla dogurati dalje, a vjeruje i da je Hrvatska mogla pružiti bolju, hrabriju partiju protiv Japana, bez da u tom susretu okuša sreću u jedanaestercima.

  • +74
SP Katar: Japan - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Kako je kazao, nekoliko reprezentacija se nameće kao 'favorit iz sjene', primarno misleći na Portugal koji je demonstrirao snagu visokom pobjedom protiv Švicarske (6:1), te Argentina, koja se po njegovom mišljenju ipak treba malo manje oslanjati na Lea Messija i ono što će on u datom trenutku učiniti na terenu.

'Argentina ima puno talenta u ekipi, ali mislim da se treba manje oslanjati na Messija. On bi se također trebao više posvetiti kolektivu i prilagoditi svoju igru momčadi ako želi odvesti svoju zemlju do titule prvaka. Naravno, on je takav kalibar igrača koji u svakom trenutku može učiniti nešto što može preokrenuti susret u korist Argentine', dodao je Baždarević.

U četvrtini finala Svjetkog prvenstva u Katru sastaju se Brazil – Hrvatska, Nizozemska – Argentina, Maroko - Portugal i Francuska - Engleska. Prvi susret u petak od 16 sati igrat će Brazil i Hrvatska.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal