PROTEST

Skandal u Kupu kralja! Izašli na teren i odbili igrati

31.01.2014 u 08:20

Bionic
Reading

Uzvratna utakmica četvrtfinala Kupa kralja između Racing Santandera i Real Sociedada trajala je vrlo kratko. Racingovi nogometaši su u skladu s najavama štrajkali, iako su izašli na igralište…

Kao što su najavili početkom tjedna, Racingovi igrači odbili su odigrati uzvratnu utakmicu. Protestirali su time protiv neisplaćenih plaća i protiv predsjednika kluba Angela Lavina. Tražili su njegovu ostavku, ali je Lavin odbio napustiti kormilo kluba.

Nogometaši i stručno vodstvo smatraju predsjednika odgovornim za loše stanje u klubu i potonuće u treću ligu, iako je klub iz Santandera prije samo dvije sezone bio prvoligaš.

Racingovi nogometaši su, doduše, istrčali na travnjak, ali su se nakon početnog zvižduka zagrlili oko središnjeg kruga igrališta, pokazavši time da ne namjeravaju igrati. Gostujući nogometaši dodavali su se na svojoj polovici igrališta, a onda je sudac prekinuo utakmicu. Domaći navijači su ponašanje nogometaša Racinga pozdravili s pljeskom i ovacijama, očigledno im pruživši potporu u njihovom štrajku.

Jasno je da će Real Sociedad, koji je dobio prvi dvoboj na svom terenu s 3-1, igrati u polufinalu, i to protiv Barcelone. Drugi polufinalni par čine madridski rivali Real i Atletico. Prve polufinalne utakmice na rasporedu su 4. i 5. veljače, a uzvrati 11. i 12. veljače.

Racingovi igrači nisu željeli igrati