politika važnija od nogometa

Skandal na pomolu: Žele Hrvatsku ostaviti bez SP-a, a onda ga i sami bojkotirati!?

28.06.2017 u 10:00

Bionic
Reading

Ruski dnevnik Izvestija na temelju svojih izvora iz Ukrajine tvrdi da ova zemlja ozbiljno razmatra bojkot Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine, u slučaju da reprezentacija izbori plasman...

Čačićeva družina porazom na Islandu dovela je u pitanje plasman na SP u Rusiji sljedeće godine, iako se i dalje nalazi u odličnoj poziciji i ako dobije sve utakmice do kraja sigurno će igrati na velikoj smotri.

  • +16
Hrvatska - Ukrajina, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

No, utakmica u posljednjem kolu protiv Ukrajine mogla bi biti ključna, prijeti Hrvatskoj i treće mjesto te ostanak kod kuće, a ruski dnevnik Izvestija tvrdi da će se u pozadini tog susreta voditi i politička borba.

Naime, prema izvorima koji ovaj ruski medij ima unutar Ukrajinskog nogometnog saveza, ozbiljno se razmatra ideja bojkota Svjetskog prvenstva nakon svega što se događalo između ove dvije zemlje posljednjih godina.

'Ukrajina želi odbiti nastup na SP-u. No, u isto vrijeme želi i uspješno proći kvalifikacije kako bi mogla odbiti nastup na demonstrativan način. Ukrajinci se nadaju da će ih i druge zemlje slijediti,' citira Izvestija svoj izvor unutar Saveza.

Službeni ukrajinski izvori nisu htjeli niti demantirati niti potvrditi ovu priču, već poručuju da im je prvi cilj proći skupinu pa onda smišljati daljnje planove. Dakle, nema popusta za Hrvatsku u posljednjem kolu, ali Ukrajinci su ozbiljni u namjeri da izazovu skandal...