KAKVA PROPAGANDA

Sjevernokorejci misle da su pobijedili Brazil

18.06.2010 u 21:41

Bionic
Reading

Brazil je svladao Sjevernu Koreju sa 2:1, ali agencija azijske države svojim stanovnicima je servirala drugačiju informaciju

Nacistički ministar propagande Joseph Goebbels je rekao da će sto puta ponovljena laž postati istina, a njegovom logikom služe se i u Sjevernoj Koreji.

Njihova reprezentacija je izgubila u prvom kolu od Brazilaca sa 2:1, ali sjevernokorejska novinska agencija promijenila je istinu te je stanovnike izvijestila o pobjedi 1:0.

U izvještaju se govori o tome da je Sjeverna Koreja uništila Brazil, koji se nikada nije suočio s takvom silom. Prikazan je samo gol Yun Nam-Jia te objavljeno da je konačan rezultat bio minimalnih 1:0 pa je Sjeverna Koreja svjetski prvak. Isto tako da je na stadionu bilo 40 tisuća sjevernokorejskih navijača.

Televizijski prilog te zemlje je osvanuo i na YouTubeu pa se dobro vidi kako objektivno rade mediji pod vodstvom Kim Jong Ila.

No, možda je video uradak lažan, jer prema nekim informacijama koje dolaze iz te zatvorene zemlje, Sjeverna Koreja je ipak pustila snimku cijele utakmice pa su stanovnici navodno vidjeli kako su ipak izgubili. Što je od toga istina prosudite sami.

Lažna informacija za stanovnike Sjeverne Koreje