PEREZ LAKŠE DIŠE

Sjajnom vožnjom ušutkao kritičare: Pritisak je bio velik!

29.10.2013 u 10:36

Bionic
Reading

Sergio Perez vjeruje da je petim mjestom na Velikoj nagradi Indije smanjio pritisak koji je osjećao posljednjih tjedana u McLarenu

Mladi 23-godišnji meksički vozač došao je na početku sezone u momčad iz Wokinga i dobio bolid s kojim nije mogao pokazati sve što zna. Tijekom godine nanizao je mnogo pogrešaka, agresivnošću se zamjerio timskom kolegi Jensonu Buttonu, a posljednjih tjedana sve su bile glasnije glasine da će za zamijeniti Nico Hulkenberg u 2014. godini.

Ipak, kad je bilo najvažnije, Perez je odvezao najbolji utrku sezone. U Indiji je dobrom taktikom osigurao peto mjesto, a posebno impresivno bilo je pretjecanje Hamiltona i Raikkonena na dugom ravnom dijelu, u samoj završnici utrke.


'To je sjajan rezultat za mene. Nema sumnje, osjećao sam velik pritisak, ali slađe je dobro odraditi posao pod pritiskom. Jako sam zadovoljan. Bio je sjajan osjećaj preći Kimija i Lewisa jednim potezom,' izjavio je Sergio Perez pa dodao:

'Bila je ovo teška sezona, ali rezultat u nedjelju je obećavajući i sve nas motivira za posljednje tri utrke.'

'Checo je odvezao jako discipliniranu utrku i osvojio zasluženo peto mjesto. Nije napravi ni najmanju grešku. Dobro je startao, pritiskao tijekom cijele utrke, izveo sjajna pretjecanja, a također se i dobro brinuo za gume,' pohvalio ga Meksikanca ravnatelj Martin Whitmarsh, no ostaje i dalje pitanje hoće li ga zadržati u momčadi.