BEZ HRVATA NA TERENU

Sjajni Torres i Atletico izbacili Real iz Kupa kralja

15.01.2015 u 22:01

Bionic
Reading

U uzvratnoj utakmici osmine finala Kupa kralja na Santiago Bernabeu Real i Atletico su odigrali 2:2 pa su gosti prošli dalje zahvaljujući pobjedi od 2:0 iz prve utakmice

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Fernado Torres koji je prvi pogodak zabio u 52. sekundi utakmice, a potom Realova vratara svladao i u 36. sekundi drugog poluvremena. Strijelci za 'Kraljevski klub' bili su Sergio Ramos (20) i Cristiano Ronaldo (54).

Veliki gradski derbi prošao je bez hrvatskih nogometaša. Luka Modrić se još uvijek nije oporavio od ozljede, dok Mario Mandžukić nije predvodio napad Atletica zbog temperature.

Uoči susreta atmosfera je bila slavljenička. Cristiano Ronaldo je na travnjak stadiona Santiago Bernabeu izašao sa Zlatnom loptom, a navijači su mu posvetili sjajnu koreografiju. Svoje nagrade navijačima su predstavili i Sergio Ramos i Toni Kroos, koji su uvršteni u najbolju momčad svijeta, te James Rodriguez, autor najljepšeg gola u 2014. godini.

Međutim, Atletico je već u prvoj minuti šokirao navijače 'Kraljevskog kluba'. Gosti su poveli u 53. sekundi susreta nakon brze kontre koju je povukao Antoine Griezmann, a njegovu loptu u Realovu mrežu pospremio Fernando Torres. Bio je to prvi pogodak 'el Nina' nakon povratka u klub u kojem je započeo karijeru. Real je do konca prvog poluvremena uspio izjednačiti, a strijelac je nakon ubačaja iz kornera bio Sergio Ramos u 20. minuti.

Na otvaranju drugog dijela Torres je još jednom utišao Bernabeo. Ovoga puta još brže. Za drugi gol na utakmici trebalo mu je 36. sekundi. Griezmann je presjekao Ramosovo dodavanje, još jednom uposlio Torresa, koji je 'povaljao' Pepea, te svladao Keilora Navasa. U 54. je Cristiano Ronaldo izjednačio i vratio nadu Realu, no do konca susreta više nije bilo promjene rezultata.

Atletico Madrid u četvrtinalu očekuje još jedna 'poslastica', dvije utakmice protiv Barcelone koja je u prvom dvoboju osmine finala deklasirala Elche 5-0 i uzvrat na stadionu Manuel Martinez Valero je tek formalnost.

Prvi gol Torresa
pogodak Ramosa
Drugi gol Torresa
pogodak Ronalda


REZULTATI:
Real Madrid - Atletico Madrid 2-2 (prva utakmica 0-2)

U srijedu, 14. siječnja
Sevilla - Granada 4-0 (prva utakmica 2-1)
Athletic Bilbao - Celta 0-2 (prva utakmica 4-2)
Getafe - Almeria 1-0 (prva utakmica 1-1)
Real Sociedad - Villarreal 2-2 (prva utakmica 0-1)

U utorak, 13. siječnja:
Levante - Malaga 3-2 (prva utakmica 0-2)
Espanyol - Valencia 2-0 (prva utakmica 1-2)
Večeras:
Elche - Barcelona (prva utakmica 0-5)

PAROVI ČETVRTFINALA

Barcelona / Elche - Atletico Madrid
Athletic Bilbao - Malaga
Getafe - Villarreal
Sevilla - Espanyol

Prve utakmice na rasporedu su 21. i 22. siječnja, a uzvrati su sedam dana kasnije.

Španjolska kup

Real Madrid 2 2 Atletico Madrid
<

Strijelci

0:1 F. Torres (1') 0:2 F. Torres (46')

Sastavi

K. Navas J. Oblak
Pepe (59' R. Varane) D. Godín
S. Ramos G. Siqueira
Marcelo Juanfran
D. Carvajal Miranda
T. Kroos M. Suárez
J. Rodríguez (72' Jese) Tiago
Isco Koke
C. Ronaldo A. Griezmann (74' Gabi)
K. Benzema R. García (81' R. JimĂ©nez)
G. Bale F. Torres (58' A. Turan)

Žuti kartoni

S. Ramos 56'
Marcelo 83'
D. Carvajal 86'
Isco 90'