neočekivani transfer

Sjajni španjolski napadač promijenio je četiri kluba u četiri sezone; možda nema sreće, ali sjajno je zaradio...

30.01.2020 u 21:16

Bionic
Reading

Paco Alcacer (26) još je jednom odlučio promijeniti momčad, od 2017. godine ovaj je napadač igrao za Valenciju, Barcelonu i Borussiju Dortmund, a sada je potpisao na pet i pol godina s Villarrealom

Karijeru je započeo u Valenciji, u dresu 'šišmiša' stekao je nogometno ime te je u ljeto 2016. godine za 30 milijuna eura prešao u Barcelonu. Na žalost, na Nou Campu je konkurencija u napadu bila prejaka te je Paco Alcacer (26) u ljeto 2018. prvo otišao na posudbu u Borussiju Dortmund koja ga je na kraju za 21 milijun eura otkupila od Barce.

Paco se sjajno snašao u 'žuto-crnom' dresu, u dvije je sezone zabio 26 golova i činilo se kako je napokon pronašao sreću. No, u Dortmund je stigao Erik Haland (19) i u samo nekoliko tjedana izbacio Alcacera iz momčadi. I Španjolac je odlučio kako je najpametnije potražiti novu momčad.

Nije dugo čekao, zainteresiranih je klubova bilo i previše te je na kraju odlučio vratiti se u Španjolsku, u redove Villarreala. Za početak, Paco Alcacer je postao najskuplji igrač u povijesti 'žute podmornice', momčad s El Madrigala za njega je platila čak 25 milijuna eura.

  • +5
Bundesliga, Augsburg – Borussia Dortmund Izvor: EPA / Autor: TIMM SCHAMBERGER

I tako će Alcacer još jednom krenuti 'od nule', ovo mu je četvrti klub u posljednje četiri sezone, a kao neka utjeha može mu biti činjenica da je - ako ništa drugo - sjajno zaradio.