promašena investicija

Za njega su 2014. godine dali 20 milijuna eura, trpjeli su ga pet i pol godina i sada ga vratili matičnom klubu

30.01.2020 u 18:26

Bionic
Reading

Branič argentinske nogometne reprezentacije Marcos Rojo (29) ostatak ove sezone će provesti na posudbi iz Manchester Uniteda u Estudiantesu iz La Plate, klubu u kojemu je i započeo karijeru...

Marcos Rojo je ove sezone upisao samo devet nastupa za 'crvene vragove', posljednjeg još u studenom prošle godine, a menadžer Ole Gunnar Solskjaer ga vidi kao tek petog stopera momčadi, iza Harryja Maguirea, Victora Lindelofa, Erica Baillyja i Phila Jonesa.

Rojo je nastupao za Estudiantes od 2008. do 2011. godine nakon čega je preselio u Europu gdje je igrao za Spartak iz Moskve te Sporting iz Lisabona prije dolaska u Manchester United u kolovozu 2014. godine. 'Crveni vragovi' su tada za njega platili čak 20 milijuna eura, no Rojo se na kraju pokazao kao promašena investicija.

  • +7
Premier liga, Liverpool - Manchester United Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Milijune eura United je doslovno bacio u vjetar jer Rojo je u pet i pol sezona odigrao samo 122 utakmice, a od toga je u posljednje tri sezone - mahom zbog čestih ozljeda i operacije ligamenata koljena 2017. godine - istrčao na tek 27 utakmica u svim natjecanjima.

Sad će u Estudiantesu iz La Plate kojeg vodi Gabriel Milito i u čijim redovima još uvijek igra Javier Mascherano, imati priliku oživjeti karijeru.