veliki kompliment

Sjajne vijesti iz Španjolske; stigla još jedna velika potvrda za Danija Olma: 'Jako mi se sviđa kao igrač i vrata su mu otvorena'

28.11.2019 u 11:39

Bionic
Reading

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis Enrique rekao je kako će nastaviti pratiti sve igrače koji su igrali kod njegovog prethodnika i pohvalio Danija Olma

Luis Enrique se vratio na klupu španjolske nogometne reprezentacije gdje je zamijenio svojeg nekadašnjeg pomoćnika Roberta Morena koji mu je zapravo samo čuvao mjesto izbornika. Enrique se u lipnju povukao s funkcije zbog teške bolesti svoje kćeri koja je na kraju i preminula.

Sada se vratio na svoj posao, a Savez je pokazao veliko srce čuvajući mu poziciju u teškim trenucima. Moreno je Španjolce u međuvremenu uveo na Euro, a priliku je dao i mlađim igračima među kojima je i Dani Olmo koji je u svojem debiju nakon samo tri minute i zabio gol. Dolaskom Enriquea bilo je upitno hoće li Olmo opet dobiti poziv, ali novi, stari španjolski izbornik brzo je otklonio sve sumnje.

'Olma poznajem jako dobro jer je već trenirao s nama. On mi se jako sviđa kao igrač. Neke igrače nisam ja pozvao, već je to napravio Roberto i nagađa se da neće biti u reprezentaciji, ali to nije tako. Svima poručujem da budu što bolji jer ih sve pratimo. Svima su otvorena vrata', rekao je Enrique.

Novi izbornik se osvrnuo i na svojeg prethodnika i nekadašnju desnu ruku.

'Osjećam se kao da sam se vratio kući. Ovaj dan je poseban za mene i moju obitelj. Ne volim kontroverze, ali danas imamo obavezu pojasniti neke stvari zato što se radi o osobi s kojom sam jako dugo surađivao', rekao je Enrique pa nastavio:

'Ja sam razlog zašto Moreno nije dio stručnog stožera. Razišli smo se kod mene doma 12. rujna i to je jedini dan kada smo bili u kontaktu. Razgovarali smo pola sata i rekao mi je da želi voditi momčad na Euru i onda biti moj pomoćnik. Jasno mi je da je htio iskoristiti priliku života i da je ambiciozan. Tome se treba diviti, ali za mene je to nelojalno i to je defekt. Shvaćam njegovu poziciju, ali se ne slažem s njim. Rekao sam da se želim vratiti i razgovarao sa svim članovima stožera i pitao ih za mišljenje', objasnio je Enrique.