ŠTO SE DOGODILO?

Oglasio se bivši izbornik Španjolske koji je dobio otkaz nakon što je savršeno odradio kvalifikacije za Euro

21.11.2019 u 22:15

Bionic
Reading

Španjolska se s lakoćom plasirala na Euro 2020., a izbornik Robert Moreno je kao 'zahvalu' za uspješno odrađene kvalifikacije dobio otkaz. Sada je prekinuo šutnju...

U nogometu ništa nije sigurno, možete kao trener osvojiti duplu krunu pa dobiti otkaz, imati briljantan niz pobjeda pa odmah nakon prvog posrtaja ostati bez posla, a ovih dana dobili smo još jedan sličan primjer kada je nakon odlično obavljenih kvalifikacija izbornik 'Furije' Robert Moreno postao 'bivši'.

Da, u nezgodnoj skupini sa Švedskom, Norveškom, Rumunjskom i Maltom, Španjolci su završili kao prvi s pet bodova više od drugoplasiranog, a Morena su zatim čelnici Španjolskog nogometnog saveza šokirali i zabili mu nož u leđa.

Na njegovo mjesto vraćaju Luisa Enriqua koji se povukao s izborničke funkcije zbog bolesti kćerkice koja je kasnije preminula, ali se odlučio vratiti nakon što je za njega posao u kvalifikacijama odradio Moreno.

  • +4
Španjolska - Rumunjska, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

Bivši izbornik prvo je šutio, ali je na kraju ipak kratko prokomentirao ono što mu se dogodilo. Bio je korektan, ispao pravi gospodin iako ga sigurno boli...

'Što se dogodilo? Ne znam, pitajte Enriquea. Mislim da je bolje za sve da to ostane među nama. Nije dobro za nikoga da pričam o tome, a ponajviše nije dobro za mene. Zato mi dozvolite da u ovom trenutku mislim na sebe', rekao je utučeni Moreno.

Inače, konferencija za novinare sa Luisom Enriqueom trebala bi se održati 27. studenoga...

  • +3
Kvalifikacije za EP, Španjolska - Malta Izvor: EPA / Autor: JULIO MUNOZ

Podsjećamo, Moreno nakon susreta s Rumunjskom nije izašao na konferenciju za novinare, a glasnogovornik je rekao 'da nije u stanju pričati'. Igrači također nisu davali izjave. Moreno je po preuzimanju dužnosti bio rekao da se u svakom trenutku 'spreman maknuti u stranu' odluči li se Enrique vratiti.