a skupina, 2. kolo

Sjajna predstava Stevanovića i odlična Hrvatska u drugom dijelu za veliku pobjedu nad Islandom

14.01.2018 u 22:06

Bionic
Reading

Hrvatska je u Spaladium Areni pobijedila Island 29:22, i velikim koracima ide k prvom cilju odnosno prvom mjestu u skupini A. Sjajni su u nedjeljnoj pobjedi bili Ivan Stevanović, Luka Cindrić i Ivan Čupić, a nakon šoka zbog Duvnjakove ozljede Červar može biti miran jer 'dobio' je i Marka Mamića ali i Denisa Buntića

Hrvatska je odigrala još jednu sjajnu utakmicu. Nakon +10 protiv Srbije na otvaranju EP-a, u drugom kolu je 'pao' Island sa sedam golova razlike.

Island se još jednom pokazao kao 'stara mušterija' hrvatskih rukometaša. Na velikim natjecanjima (OI, SP, EP) Hrvatska nikada nije izgubila od Islanda. U sedam utakmica igranih na olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima ostvarili smo šest pobjeda i jedan remi. Islanđani su Hrvatsku dobili samo jednom i to u prvom međusobnom srazu, 1993. godine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Hafnarfjorduru sa 24:22. 

  • +24
EP u rukometu, skupina A, 2. kolo, Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon neuvjerljivog prvog dijela, odabranici Line Červara su 'slomili' Island furioznim otvaranjem drugog poluvremena. U prvih 12 minuta nastavka Hrvatska je napravila seriju 8:2 i pobjegla na velikih 22:15. U visokom ritmu je Hrvatska je nastavila do kraja susreta ostvarivši uvjerljivu pobjedu.

Do polovice prvog dijela bila je to izjednačena utakmica. Islanđani su u tri navrata imali i pogodak prednosti (3:2, 4:3, 8:7), no Hrvatska tada radi seriju 5:1 i bježi na tri gola prednosti (12:9). Imali smo i napad za +4, no umjesto toga Islanđani su zabili dva brza gola za samo pogodak minusa (12:11). Pogodak razlike bio je i na kraju prvog dijela (14:13) u kojem su naši vratari imali samo jednu obranu.

U nastavak susreta Hrvatska je ušla furiozno. U prvih 12 minuta je načinila seriju 8:2 i pobjegla na šest pogodaka prednosti 22:15.

Na vratima je proradio Ivan Stevanović i Islanđani su se potpuno pogubili u grotlu splitske Spaladium Arene. U 52. minuti imali smo i fantastičnih osam razlike (26:18), a na koncu je završilo 29:22.

Hrvatsku je do druge pobjede predvodio Luka Cindrić sa sedam golova, Manuel Štrlek je zabio pet, dok su Igor KaračićLuka Stepančić i Marko Mamić postigli po četiri gola. Ivan Stevanović sakupio sedam obrana, sve u drugom poluvremenu.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Aron Palmarsson s pet golova, Arnor Thor Gunnarsson sa četiri, te Omar Ingi MagnussonJanus Dadi Smarason sa po tri gola.

  • +11
Navijači na utakmici Island - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatsku reprezentaciju u posljednjem kolu 16. siječnja očekuje ogled protiv Švedske, a u drugom susretu igrat će Island i Srbija. Tri najbolje ekipe iz svake skupine nastavljaju natjecanje.

Europsko prvenstvo
Skupina A
SrbijaŠvedska25:30
HrvatskaIsland29:22
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hrvatska22004
2.Švedska21012
3.Island21012
4.Srbija20020
Sljedeće utakmice
16.1.SrbijaIsland
16.1.HrvatskaŠvedska