DOGOVOR BLIZU

Sjajan Wengerov plan: Realovu ikonu dovodi - besplatno

29.04.2015 u 07:01

Bionic
Reading

Nije prvi puta da se priča o odlasku Ikera Casillasa iz madridskog Reala, ali Realova legenda sada će dobiti najspremnijeg konkurenta s kojim se ikada suočavao, a nudi mu se vrlo atraktivan angažman i novi veliki izazov

Iker Casillas je u veličanstvenoj karijeri oblačio samo dva dresa, one madridskog Reala i španjolske reprezentacije. U Realu kraju privodi 16. seniorsku sezonu i upisao je 720 službenih nastupa. Samo Raul ima (741) više, ali veliko je pitanje hoće li ikona s rukavicama ikada preuzeti taj vrh.

Naime, mediji u engleskoj i španjolskoj se slažu da je pitanje transfera Davida de Gee iz Uniteda u Real pitanje formalnosti, a taj prelazak širom bi otvorio izlazna vrata Ikeru Casillasu. Kako se i očekivalo, vrlo konretne ponude već navodno dolaze na adresu Madriđana.

Tako je španjolska televizija La Sexta (koja je svojedobno prva otkrila transfere Falcaa u Monaco i Xabija Alonsa u Bayern) donijela vijest prema kojoj je Real spreman svom vrataru isplatiti preostale dvije godine ugovora, a kako će Iker preseliti u redove Arsenala.

Wenger među svojim 'topnicima' već ima dvojicu renomiranih (Szczęsnyja i Ospinu) vratara, ali ako se dovođenje Casillasa nudi gotovo besplatno, jasno je da je Ikerovo dovođenje potencijalno fantastičan potez. Tek su mu 33 godine i može još dugo biti na vrhunskoj razini, Van der Sar je u Manchester United došao kad mu je već bilo 35, a ostavio je neizbrisiv trag u eri trofejnog Fergusona.