australija u plamenu

Sjajan potez 'zločestog dečka' svjetskog tenisa; Nick Kyrgios pokrenuo kampanju za donaciju žrtvama požara

02.01.2020 u 19:41

Bionic
Reading

Nick Kyrgios na društvenim je mrežama objavio da će za svaki ispaljeni as tijekom nastupa na nadolazećim turnirima u Australiji donirati po 200 australskih dolara za žrtve požara koji već tjednima bijesne njegovom domovinom, što je potaknulo i ostale igrače te institucije da se uključe u njegovu humanitarnu akciju

Više od 1000 domova je uništeno u požarima, a desetine tisuća ljudi je pogođeno posljedicama vatrene stihije kao što je loša kvaliteta zraka.

'Tragično je to što se događa, pogotovo s mojim rodnim gradom Canberrom koja je zarobljena dimom, trenutačno najopasnijim na svijetu. Tužno je to što se događa, a kraj se ni ne vidi, s obzirom da nema prognoze za kišu u sljedeća četiri mjeseca', izjavio je Nick Kyrgios tijekom konferencije za medije u Brisbaneu, gdje se australska reprezentacija priprema za nastup na inauguralnom izdanju novog momčadskog natjecanja, ATP kupu.

Napomeniko kako je Kyrgios u 2019. godini servirao prosječno više od 16 asova po meču.

Daroviti Australac, koji je veći dio pozornosti medija dobio zbog lošeg ponašanja na terenu, u ovom je slučaju pokazao i drugu stranu svoje osobnosti, a njegov angažman je potaknuo i ostale da se uključe u ovu humanitarnu akciju.

'Sviđa mi se ovo, a ja ću donirati 250 dolara po asu, čisto zato što ne vjerujem da ću ih imati onoliko koliko ćeš ih ti zabiti, prijatelju', objavio je putem Twittera Kyrgiosov suigrač iz reprezentacije Alex de Minaur. Još jedan australski tenisač John Millman obećao je donirati 100 dolara po asu.

Čelni čovjek Australskog teniskog saveza Craig Tiley najavio je da će u više gradova u kojima će se održavati turniri tijekom australske turneje, skupljati novac za pogođene požarima.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Jelena Rozga, Zlatko Dalić, Mislav Oršić, Predrag Štromar…

Nakon Kyrgiosove objave i vrlo pozitivnih reakcija na društvenim mrežama, u akciju se uključilo i Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) s najavom da će za svaki as odserviran tijekom deset dana natjecanja na ATP kupu u Sydneyju, Brisbaneu i Perthu donirati po 100 dolara u poseban fond Australskog crvenog križa.

'Očekujemo da će biti odservirano više od 1500 asova u pojedinačnim mečevima i parovima, pa se nadamo da će naša donacija s ATP kupa premašiti 150.000 dolara', stoji u priopćenju ATP-a.