LJETNA NBA LIGA

Sjajan nastup mladih Hrvata, Žižić dominirao u obrani: Pronašao sam svoju ulogu!

10.07.2017 u 10:27

Bionic
Reading

Mladi hrvatski košarkaši Dragan Bender i Ante Žižić ostavili su sjajan dojam u svojim momčadima u sklopu ljetne NBA lige. Posebno je igrom u obrani oduševio Žižić kojem je jedan poen nedostajao za double-double učinak

Dragan Bender zabio je deset koševa za Phoenix Sunse koji su upisali poraz od Dallas Mavericksa 77:88 u susretu ljetne NBA lige. Bender je igrao 30 minuta postigavši 10 koševa uz sedam skokova, dvije asistencije i jednu blokadu.

Bendera su Sunsi prošle godine izabrali kao četvrti izbor drafta čime se 19-godišnji mladić iz Čapljine upisao u povijest kao najviše pozicionirani Hrvat ikad na draftu.

Nastupio je i Omišanin Ante Žižić koji je u dresu Bostona zabio devet koševa u pobjedi protiv Portlanda 70-64. Žižić je na parketu proveo 27 minuta dodavši i 11 skokova, te četiri blokade.

'Igrali smo dobro, u napadu i obrani. Potrebno mi je još vremena kako bi se prilagodio, ovo mi je bila tek peta utakmica i možda sam malo više očekivao od sebe. Igra se puno brže, ali to mi ne predstavlja neki problem. Pronašao sam svoju ulogu u momčadi i mogu se, što se snage tiče, nositi s ovim igračima. To mi nije ništa novo', kazao je samouvjereno 214 cm visoki Žižić nakon svoje najbolje utakmice u ljetnoj NBA ligi.

Podsjetimo, Bender je nedavno potvrdio kako će nastupiti za hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu, dok je Ante Žižić – zbog želje da što spremniji dočeka prvu sezonu u NBA-u - otkazao nastup.