OSTAJU U DOMU SPORTOVA

'Siromašni' zagrebaši ne mogu u Arenu

12.02.2009 u 15:15

Bionic
Reading

Najavu dvoboja prvog kola drugog kruga rukometne lige prvaka čelništvo RK Zagreb CO iskoristilo je za objavu svoje turobne financijske situacije i podsjećanje na infrastrukturne nedostatke

Premda je tijekom jeseni najavljivano da će zagrebaši utakmice drugog kruga igrati u novoj Areni, susret protiv francuskog Chamberyja ipak će se održati u Domu sportova.

'Odluka je donesena jer se od nas još uvijek očekuje da platimo najam, a mi za to uvjete nemamo. Klub je u dugovima i ne bismo mogli garantirati plaćanje unaprijed dogovorenih termina. Čekamo da grad preuzme Arenu te vjerujemo da ćemo i tamo uskoro zaigrati', kazao je Zoran Gobac i riječ predao direktoru kluba Bartolu Kalebu.

'Ovo je svojevrsna repriza finala Svjetskog prvenstva. Interes navijača ogroman je i uopće ne sumnjam da bismo Arenu napunili do vrha. No u dugu smo od 7,6 milijuna kuna i tako nešto još uvijek nije moguće', kaže Kaleb i nastavlja s najdražom hrvatskom riječi proteklih mjeseci:

'Recesija nam otežava produljenje ugovora sa sponzorima i pred nama je borba. Do ljeta nikakvih problema neće biti, a tada ćemo, ako se situacije ne promijeni, morati razmisliti kako ćemo dalje.'

Po tko zna koji put napomenuli su da bi izgradnja rukometnog doma riješila ove probleme.