ISTRIA WINTER CUP

Širokom Brijegu osmjehnula se sreća i ušao je u finale

03.02.2017 u 12:01

Bionic
Reading

Posljednju utakmicu u skupini A odigrali su ovog četvrka na Valbruni nogometaši slovenskog Aluminija i bosansko-hercegovačkog Širokog Brijega. BiH momčad slavila je 2:1

Prvih deset minuta utakmice proteklo je u nadmudrivanju na sredini terena. Prvi u 10. i 11. minuti prijete slovenski prvoligaši, preko Bizjaka i Rebernika, no vratar Bilobrk sjajno brani oba udarca. U 13. minuti slijedi kazna za nesikorištene prigode: Čabraja prima loptu na 30-ak metara od gola, s desne strane, odlično se oslobađa dvojice igrača, te s 20-ak metara neobranjivo pogađa ravno u 'rašlje', za vodstvo Širokog Brijega 1:0.

Do kraja prvog poluvremena mogli su Slovenci izjednačiti u 37. minuti, kada stopostotnu priliku Kramera brani odlični vratar Širokog, Luka Bilobrk. Na samom otvaranju drugoga djela nogometaši Aluminija opet preuzimaju inicijativu, a najbliže pogotku bili su u 62. minuti kada je kapetan Vrbanec pogodio stativu.

U nastavku susreta bosansko-hercegovački prvoligaš se budi i stvara izgledne prilike, a nagrada za to stiže u 73. minuti, kada Brazilac Wagner sjajno asistira Krstanoviću, a ovaj s ruba šesnaesterca rutinski plasira loptu u donji lijevi ugao gola, za vodstvo od 2:0.

I kad se već činilo da su nogometaši Širokog izborili finale, za što su im bila potrebna dva gola razlike, na samom isteku 90. minute stiže im hladan tuš; nakon gužve u šesnaestercu najbolje se snalazi Zeba koji plasira loptu u gol i smanjuje na konačnih 1:2.

Kako se Široki tim rezultatom u potpunosti bodovno i gol-razlikom izjednačio s momčadi austrijskog KSV-a, sukladno propozicijama turnira pobjednik skupine, a time i finalista 7. Istria Winter Cupa, određen je ždrijebom.

Božica Fortuna u ovom je slučaju 'pomilovala' bosansko-hercegovačkog prvoligaša, pa je tako Široki Brijeg postao prvim finalistom ovogodišnjeg izdanja turnira. Ždrijeb je, recimo i to, proveden u rovinjskom hotelu Amarin, u kojem su smještene momčadi KSV-a i Širokog, u nazočnosti predstavnika klubova i organizatora turnira.

Turnir se nastavlja u petak, utakmicom skupine B, između Novigrada i GOŠK Gabele.

Utakmica će se zbog iznimno loših vremenskih uvjeta umjesto na Laku odigrati na igralištu s umjetnom travom u okviru Aminess sportskog centra, s početkom u 15 sati. Novigrađani teoretski mogu izboriti plasman u finale turnira, no za to im treba pobjeda od minimalno šest golova razlike, obzirom da je njihov konkurent Gyirmot, momčad GOŠK-a nadigrao rezultatom 5:0, a s Novigradom je podijelio bod. GOŠK pak pobjedom može maksimalno do drugog mjesta u skupini, a time i utakmice za 3. mjesto na turniru. Neriješen rezultat ili poraz ostavlja ih na zadnjem mjestu ljestvice, što znači razigravanje za 5. mjesto na ovogodišnjem IWC-u.