SRETAN ŠTO JE U DINAMU

Šimunić: Ako me napadnu, moći ću se braniti

09.09.2011 u 13:03

Bionic
Reading

Iako je prošlo već desetak dana od dogovora s Dinamom te je odradio i treninge s prvom momčadi, Josip Šimunić obavio je prvo službeno poziranje u 'modrom' dresu

Veliki igrač, veliko zadovoljstvo i velika očekivanja. Sve su to riječi koje su sportski direktor Zoran Mamić i trener Kruno Jurčić izrekli o Josipu Šimuniću. Naravno, bio je to dio protokola uoči službenog predstavljanja hrvatskog reprezentativca, oko kojeg su, navodno jednakim intenzitetom, 'plesali' Dinamo i Hajduk.

'Prvo je sa mnom kontaktirao Dinamo Zagreb. No o tome uopće ne želim pričati. Sretan sam što sam ovdje. Mojih izjava nije bilo, a što manje govorim o tome, to bolje. Također, odluku o tome gdje ću igrati nisam mogao donijeti ranije zbog mojeg bivšeg kluba, Hoffenheima', objasnio je Josip Šimunić zbrku koja je vladala u medijima, a prema kojima su se 'bili' i 'modri' borili za njegove usluge.

Debi u 'modrom' dresu Šimunić bi mogao imati već u subotu, upravo na Poljudu. Za očekivati je da će ga Torcida dočekati na nož.

'Nemam se što plašiti, zdrav sam, imam što jesti. Ako me napadnu, mogu se braniti. Ipak, mi igramo samo nogomet, to je sport i sve ostalo treba ostati po strani. Želim samo da me se pusti na miru', u pomalo šaljivom tonu dodao je Joe.

Upoznat je s mogućnostima nove momčadi.

'Gledao sam Dinamo Zagreb u dva navrata, protiv Malmöa. Pozitivno su me iznenadili. Svaka čast svima što rade oko kluba jer rade dobar posao.'

Riječ, dvije o Hajduku.

'Hajduk je veliko ime, ima povijest. Ne znam puno o njima, tek sam ih nekoliko puta gledao na DVD-u.'

O kapetanskoj vrpci, kaže, ne razmišlja.

'Ja sam igrač kao i svaki drugi. Nije bitno tko nosi traku, već je važno da svi zajedno tražimo uspjeh', zaključio je iskusni branič, na kojeg trener Jurčić neće moći računati za prvi ogled Lige prvaka protiv Reala.