OPTIMIZAM S POKRIĆEM?

Šimić: Dinamo može iznenaditi u Kijevu

03.10.2012 u 17:14

Bionic
Reading

Može li zagrebačka momčad iskoristiti krizu Kijevljana i doći do bodova? Josip Šimić smatra da 'modri' zaista imaju šansu za uspjeh u Ukrajini

Nogometaši Dinama večeras će na gostovanju kod imenjaka iz Kijeva (20.45 sati) pokušati doći do prvih ovosezonskih bodova u Ligi prvaka. Domaća momčad loše je otvorila sezonu, zbog čega je uprava kluba prije desetak dana smijenila trenera Jurija Sjemina kojeg je naslijedio legendarni ukrajinski stručnjak Oleg Blohin. Može li zagrebačka momčad iskoristiti krizu Kijevljana i doći do bodova pokušali smo doznati u razgovoru s Josipom Šimićem, igračem koji potpisuje jedinu gostujuću pobjedu Modrih u Ligi prvaka.

Dalekog 26. studenog 1998. tadašnja je Croatia njegovim pogotkom šokirala Ajax (0:1) i odnijela bodove iz amsterdamske Arene.

'Sjećam se dobro te utakmice. Igrali smo čvrsto i čekali priliku iz kontre. U drugom poluvremenu se Ajax otvorio, tadašnji trener Velimir Zajec me uveo i ja sam iskoristio dosta praznog prostora u obrani domaćina i postigao pogodak. Danas bi mogla biti slična priča. Znamo da današnji Dinamo nije toliko kvalitetan kao naš, ali važno je da budu kompaktni u obrani i čekaju svoju priliku koja će se sasvim sigurno ukazati. Ipak, svi moraju biti na visini zadatka, prije svih vratar Kelava i obrana'.

Šimić smatra da se 'modri' večeras moraju postaviti čvrsto i čekati priliku iz kontre, baš kao i njegova generacija na legendardnoj utakmici s Ajaxom.

'Smatram da Dinamo ima izgleda u večerašnjoj utakmici. Pobjeda nad Hajdukom dala im je dodatno sampouzdanje i nadam se da će u Kijevu iznenaditi i uzeti barem bod. Sigurno je da bi nas svaki bod Dinama razveselio nakon nule u ovih sedam utakmica, ako zbrojimo i prošlu sezonu. Štoviše, nadam se da mogu uzeti i sva tri boda, da klub ne ostane samo na jednoj gostujućoj pobjedi, onoj u Amsterdamu'.

Smatram da Dinamo ima izgleda večeras i nadam se da će u Kijevu iznenaditi i uzeti barem bod

Iako smjena trenera uglavnom unosi pozitivan šok u momčad, Šimić smatra da ne mora uvijek biti tako.

'Sigurno je da će se svi igrači ukrajinskog kluba željeti dokazati novom treneru, ali se dinamovci ne trebaju opterećivati suparnikom. Naši moraju prvenstveno paziti na svoju igru, čvrsto se braniti i čekati svoju priliku iz kontre. Sigurno je da će se pojačavati nervoza kod domaćina ako im rezultat ne bude išao u prilog i zato vjerujem da naš Dinamo može do bodova iako će protiv sebe imati vrlo jakog protivnika'.