BAJKA SE NASTAVLJA

Simeone opet radi čuda: Ozbiljna prijetnja Barci u Primeri!

14.12.2015 u 09:49

Bionic
Reading

Diego Simeone sa svojim je Atletico dostigao Barcelonu ove nedjelje u Primeri i tako najavio novu borbu za naslov prvaka koji je osvojio prije dvije sezone...

Atletico je ponovo bolji madridski klub od Reala. Momčad 'Chola' Simeonea u nedjelju je preokretom slomila baskijski Athletic te se tako izjednačila s Barcelonom na vrhu, uz pet bodova više od gradskog rivala.

Tako su crveno-bijeli ušli u borbu za naslov prvaka u kojoj su uvijek autsajderi, no uzeli su ju 2014. godine, što je strašan uspjeh kad znamo tko su im glavni protivnici. Uz Primeru, Simeone je osvojio i Kup kralja, Europsku ligu, španjolski i europski Superkup te igrao finale Lige prvaka. Strateg Atletica otkrio je zašto su njegovi rezultati tako iznimni otkad je preuzeo klub.

'Naša ideja je u svakoj utakmici nadmašiti sami sebe. Ne poznajemo put koji bi bio bez ulaganja truda. Uvijek treniramo da bismo bili što bolji, to je naša filozofija,' objasnio je Diego Simeone koji u svojim redovima Antoinea Griezmanna, strijelca osam pogodaka ove sezone koji je zabio odlučujući i u nedjelju. No, u Saulu Ninguezu trener vidi najvećeg junaka susreta, s obzirom na gol koji je započeo preokret, ali i doprinos na terenu:

'To je igrač koristan na cijelom terenu. Njegovo zalaganje je vrh.'

Atletico ove kalendarske godine još igra u Primeri protiv Malage i Raya u gostima.