JAKNA ZA KAPETANA

Šibenčani u hladnim danima paze na Dražena

02.02.2012 u 12:42

Bionic
Reading

U četvrtak ujutro spomenik Draženu Petroviću, legendi hrvatske i šibenske košarke, osvanuo je u neobičnom izdanju. Netko ga ja zaogrnuo jaknom kako mu ne bi bilo hladno

U jeku jakih hladnoća koje su okovale jug Hrvatske i Šibenik, jedan od sugrađana sjetio se i spomenika košarkaškom Mozartu Draženu Petroviću te ga ogrnuo jaknom kako mu ne bi bilo hladno.

Inače, u Krešimirovom gradu sinoć su izmjerena minus dva Celzijeva stupnja, a ako još više zahladi, tko zna, možda neprežaljeni kapetan hrvatske reprezentacije uskoro dobije i kapu.

Spomenik mladog Dražena Petrovića kako gleda u loptu postavljen je prošle godine, na Draženov 47. rođendan, nedaleko od dvorane na Baldekinu i stana u Preradovićevoj u kojem su, uz majku Biserku i oca Jolu, odrastali Aleksandar i Dražen Petrović. Spomenuti stan danas je memorijalni centar ili, bolje rečeno, šibenska verzija muzeja koji je otvoren u Zagrebu nedaleko od Draženova doma (Cibonina dvorana).

Spomenik se nekim Šibenčanima nije svidio jer pokazuje Dražena u tužnoj i zabrinutoj pozi, no njegova majka Biserka to je objasnila riječima da je 'Dražen kao tinejdžer morao donositi velike i važne odluke kako bi uspio u košarci.'