DOSTA JE BILO

Shay Given rekao zbogom Ircima

13.08.2012 u 21:31

Bionic
Reading

Dugih 16 godina, tijekom kojih je odigrao 125 utakmica, trajala je reprezentativna karijera Shaya Givena, a zadnje nastupe ubilježio je u skupini na Europskom prvenstvu ovog ljeta u Ukrajini i Poljskoj

Dugogodišnji prvi vratar i kapetan irske nogometne reprezentacije Shay Given u ponedjeljak je odluku o prekidu nastupa za nacionalnu momčad priopćio izborniku Giovanniju Trapatonniju.

Dugih 16 godina, tijekom kojih je odigrao 125 utakmica, trajala je reprezentativna karijera Shaya Givena, a zadnje nastupe ubilježio je u skupini na Europskom prvenstvu ovog ljeta u Ukrajini i Poljskoj. Prekaljeni 36-godišnjak rekorder je po broju nastupa za Irsku.

'Ovo je bila strašno teška odluka koju sam morao donijeti. Posvetio sam 16 godina života svojoj domovini, a imam i velik afinitet prema momčadi koju sada vodi Giovanni Trapatonni. Želio bih zahvaliti Giovanniju, Marcu (Tardelliju op.a.) i Alanu Kellyju na podršci koju su mi pružali u reprezentaciji. Ostajem veliki irski navijač i želim da dečki izbore slijedeće veliko natjecanje. U slučaju prijeke potrebe i velike nužde ostajem otvoren pomoći momčadi', poručio je trenutni vratar Aston Ville.

Trapatonni i njegov pomoćnik Tardelli posebno su zadovoljni jer je Given ostao na raspolaganju ukoliko ne budu imali nikakvo alternativno rješenje na vratima.

'Potpuno razumijem težinu odluke koju je donio, te iznimno cijenim njegov doprinos u dugoj reprezentativnoj karijeri. On je čvrst i stabilan nogometaš sa sjajnim karakterom i velikom ljubavi za nastupe za domovinu. Bilo je pravo zadovoljstvo raditi s njim. Želim mu sve najbolje u budućnosti', rekao je Trapatonni.