EUROPSKA LIGA

Sevilla potopila 'Žutu podmornicu', remi Fiorentine i Rome

12.03.2015 u 23:39

  • +12

Europska liga 12.03.

Izvor: Reuters / Autor: Eric Vidal

Bionic
Reading

Branitelji naslova u Europskoj ligi, nogometaši Seville, napravili su velik korak prema sljedećoj fazi natjecanja, svladavši na El Madrigalu Villarreal. U talijanskom okršaju Fiorentina i Roma odigrali su 1:1

Fiorentina je povela golom Josipa Iličića u 17. minuti, a izjednačio je Seydou Keita u 77. minuti. Roma je mogla i ranije do pogotka, no Adem Ljajić je promašio jedanaesterac u 60. minuti. Točnije Neto je sjajno zaustavio njegov udarac i tako se iskupio za prekršaj kojim je skrivio kazneni udarac. Hrvatski reprezentativac Milan Badelj odigrao je cijeli susret za 'viole' i bio je među boljim igračima na utakmici.


Sevilla je u sjajnoj utakmici na El Madrigalu pobijedila Villarreal 3:1 i mirno dočekuje uzvrat na svom stadionu. Gosti su poveli pogotkom Vitola već u 13. sekundi utakmice čime je Vitolo postao strijelac najbržeg gola u povijesti ovog natjecanja. Na 2:0 je povisio Stephane Mbia u 26. minuti. Villarreal je smanjio u 48. minuti preko Luciana Vietta, no Sevilla je svega dvije minute kasnije zabila i treći gol, a strijelac je bio Kevin Gameiro


Napoli je pobijedio moskovski Dinamo 3:1 nakon što su gosti poveli već u drugoj minuti golom Kevina Kuranyija. Međutim, Talijani su do konca poluvremena okrenuli rezultat, a dvostruki strijelac je bio Gonzalo Higuain (25, 31-11m). Na otvaranju drugog dijela gostujući veznjak Roman Zobnin je dobio crveni karton i olakšao put Napoliju prema pobjedi. Kazna je stigla u 55. minuti kada je Higuain zabio svoj treći gol na utakmici za konačnih 3:1. Ivan Strinić nema pravo nastupa za Napoli u Europskoj ligi.

Rezultat je preokrenuo i Everton protiv kijevskog Dynama pobijedivši 2:1. Gosti su poveli golom Oleha Guseva u 14. minuti, no Englezi su ipak uspjeli slaviti. Izjednačio je Steven Naismith u 39. minuti nakon sjajnog prodora Romela Lukakua, a belgijski napadač je u 82. minuti realizirao kazneni udarac za pobjedu. Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za Dynamo.


Uzvratne utakmice osmine finala igraju se sljedećeg tjedna.

Sve sažetke s četiri ranije odigranih utakmica pogledajte OVDJE