EUROPSKA LIGA

Pogledajte put Bilićevog Bešiktaša iz plusa u minus

12.03.2015 u 20:18

  • +12

Europska liga 12.03.

Izvor: Reuters / Autor: Eric Vidal

Bionic
Reading

U prve četiri utakmice osmine finala Europske lige sve četiri pobjede domaćina. Zanimljivo, u dvije utakmice u kojima su gosti zabili, prvi su do vodstva stigli upravo gosti. Bilićev Bešiktaš na kraju je izgubio od Club Bruggea 2:1, dok je Wolfsburg svdalao Inter sa 3:1

Inter je u Wolfsburgu poveo već u šestoj minuti golom Rodriga Palacija, no 'vukovi' su u nastavku susreta okrenuli rezultat postigavši tri gola. Wolfsburg je ovom pobjedom prekinuo Interov niz od deset susreta bez poraza u Europi ove sezone. Strijelci za jedinog preostalog njemačkog predstavnika u Europskoj ligi bili su Naldo (28) i Kevin De Bruyne (63, 76).

Wolfsburg je imao još nekoliko odličnih prilika, no Juan Pablo Carizzo je upisao nekoliko odličnih obrana. Za Wolfsburg je od 87. minute zaigrao oporavljeni Ivan Perišić, dok je Mateo Kovačić u Interu dobio priliku u zadnjih osam minuta. Marcelo Brozović nije prijavljen za Europsku ligu.


Bešiktaš je vodio 1:0 u Belgiji, no Club Brugge je okrenuo rezultat i s prednošću od jednog gola putuje na uzvrat u Istanbul. Bešiktaš je poveo golom Gokhana Torea u 46. minuti. Izjednačio je Tom De Sutter u 62. minuti, a pobjedu Bruggeu donio je Refaelov iz jedanaesterca u 79. minuti. Belgijskom sastavu je ovo bila 13. utakmica u nizu ove sezone u Europi bez poraza, pri čemu deseta pobjeda. Bio je to ujedno i prvi poraz Bešiktaša od nekog belgijskog kluba. U dosadašnjih pet susreta ostvario je tri pobjede i dva remija.

Dnjipro je golom Romana Zozulje u 30. minuti pobijedio Ajax 1:0. Ukrajinski sastav je prvi put stigao do osmine finala Europske lige, a sada ima priliku načini i korak više. Hrvatski nogometaš Nikola Kalinić odigrao je za Dnjipro posljednjih 14 minuta.

Zenit je St Peterburgu pobijedio Torino 2-0. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 28. minuti kada je Torino ostao s igračem manje nakon što je isključen Marco Benassi. Mladi 20-godišnji veznjak je u 12. minuti dobio prvi žuti, a 16 minuta kasnije i drugi žuti karton. Zenit je s igračem više rutinski stigao do pobjede, a golove su postigli Axel Witsel (38) i Domenico Criscito (53).