u polufinalu opet na engleze

Sevilla ide po svoj šesti naslov u Europskoj ligi, 'wolvesi' imaju za čime žaliti jer promašili su penal na početku dvoboja

11.08.2020 u 23:03

Bionic
Reading

Pogotkom Ocamposa u 88. minuti, nogometaši Seville stigli su do minimalne ali jednako vrijedne pobjede 1:0 nad Wolverhampton Wanderersima i u nedjelju će se za finale EL-e boriti protiv Manchester Uniteda

Nogometaši Seville plasirali su se u polufinale Europske lige zahvaljujući dramatičnoj 1:0 (0:0) pobjedi protiv Wolverhampton Wanderersa u četvrtfinalnom dvoboju igranom u Duisburgu u utorak.

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Lucas Ocampos u 88. minuti kada je glavom sa 10-ak metara proslijedio centaršut Banege u sam donji desni kut nemoćnog Ruija Patricija na golu Wolverhamptona.

Sevilla je imala terensku nadmoć tijekom čitavog susreta, ali nije izradila niti jednu izglednu priliku za postizanje pogotka, a onda je do gola stigla na neočekivani način, u skok-igri u kojoj su do tada igrači engleskog sastava bili očekivano dominantni.

S druge strane, Wolverhampton se orijentirao na rijetke protunapade, a najveću priliku imao je u samom otvaranju utakmice kada Raul Jimenez u 13. minuti nije iskoristio kazneni udarac. Njegov slabašan udarac zaustavio je vratar Seville Bounou. Prethodno je snažnog Traorea u svom kaznenom prostoru srušio Diego Carlos.

Sevilla je tako ostala u prilici osvojiti svoj već šesti naslov u ovom natjecanju u kojem je trijumfirala 2006., 2007., 2014., 2015. i 2016. godine.

Sljedeći suparnik Seville bit će još jedan engleski sastav, Manchester United s kojim će odmjeriti snage 16. kolovoza u Kölnu.

WOLVERHAMPTON WANDERERS - SEVILLA 0:1

STRIJELAC: 0:1 Ocampos (88)

WOLVERHAMPTON WANDERERS: Rui Patricio - Boly, Coady, Saiss - Ruben Neves; Doherty, Dendoncker, Moutinho (Pedro Neto, 71), Ruben Vinagre - Jimenez, Traore (Diogo Jota, 79)

SEVILLA: Bounou - Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon - Banega, Fernando, Joan Jordan (Vazquez, 85) - Suso (Munir, 89), En-Nesyri (De Jong, 85), Ocampos

  • +13
Wolverhampton Wanderers - Sevilla (četvrtfinale Europske lige, 2019/2020) Izvor: EPA / Autor: Friedemann Vogel / POOL