ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Sevilla i Ivan Rakitić imali 21 udarac prema golu, ali nisu izbjegli iznenađujući poraz na domaćem travnjaku

24.10.2020 u 20:48

Bionic
Reading

Nogometaši Eibara iznenadili su favoriziranu Sevillu na gostovanju u Andaluziji i pogotkom svog kapetana Kikea osvojili sva tri boda na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan

Kike je za minimalnu pobjedu pogodio u 41. minuti na asistenciju Diopa. Iako je domaća momčad imala potpunu nadmoć i uputila čak 21 udaraca prema vratima gostiju, a igrači Eibara samo tri, u Sevillinim pokušajima nije bilo dovoljno preciznosti.

Ivan Rakitić je bio u početnom sastavu domaće momčadi, a zamijenjen je u 80. minuti.

S minimalnih 1:0 slavila je i Osasuna koja je ugostila Athletic Bilbao. Za tri boda je strijelac bio Ruben Garcia, koji je u 81. minuti realizirao kazneni udarac.

U pobjedničkoj momčadi još uvijek nema hrvatskog reprezentativca Ante Budimira, koji se nakon posljednjih reprezentativnih akcija u klub vratio zaražen koronavirusom.

U zadnjem subotnjem dvoboju 5. kola španjolskog nogometnog prvenstva Atletico je u Madridu svladao Betis sa 2:0 i priključio se vodećoj skupini klubova pri vrhu ljestvice.

Vodstvo domaćoj momčadi donio je Marcos Llorente u prvom napadu u drugom poluvremenu. Konačnih 2:0 postavio je Urugvajac Luis Suarez u prvoj minuti suičevog dodatka, što mu je četvrti pogodak u dresu Atletica u La Ligi.

Betis je od 72. minute igrao s igračem manje, jer je izravni crveni karton dobio Montoya.

Hrvatski reprezentativac Ivo Grbić bio je pričuva prvom vrataru Atletica Janu Oblaku, a Šime Vrsaljko se još uvijek nije oporavio od ozljede koljena.