SPREMNI NA NEFTČI

Šest dana za Dinamovu 'završnu glazuru'

07.07.2011 u 16:49

Bionic
Reading

Pred Dinamom još je šest dana za završnu glazuru. Što stadiona, što momčadi jer za Neftči moraju biti spremni svi

Čak ni Zdravko i Zoran Mamić ne mogu svoje automobile parkirati pod zapadnu tribinu, radovi u Maksimiru u punom su jeku. Sad se konačno i počeo zelenjeti travnjak, 2400 četvornih metara trave postavljeno je do jučer ujutro, do navečer je trebalo biti postavljeno još toliko.

'Sve bi trebalo biti gotovo u nedjelju', izvijestio je direktor stadiona Miljenko Sakoman koji na stadionu provodi cijele dane, tek na tri-četiri sata ode kući malo odspavati.

'Želim u ponedjeljak navečer trenirati na novom travnjaku, da se priviknemo, pa i u utorak prije Neftčija', kaže Kruno Jurčić.

Valjda će dotad biti gotovo.

'Trenirat ćemo i ne bude li sve postavljeno, i na ovoj trećini koju sad vidimo', kaže Jurčić.

Trener zna da lopta neće odskakati kao na starom travnjaku, trava se neće još primiti za podlogu. No, neće se ni micati.

'Neće se primiti 20-ak dana, ali zadnji put kad smo mijenjali travnjak nije bilo opasnosti od ozljeda, pa svaka je bala trave teška pola tone', kaže Sakoman.

Jurčić je jučer odradio prvi trening u Maksimiru nakon povratka iz Slovenije, pokušava igrače priviknuti na visoke temperature.

Cufré je radio posebno, s Bišćanom, no nije ništa ozbiljno, trebao bi biti spreman za Neftči. A Rukavina je, nakon problema s potrbušnicom, jučer trenirao s momčadi.

Dinamov trener priželjkuje veliku potporu navijača u srijedu.

'Prema mojim informacijama, zanimanje za utakmicu je veliko. I ti talentirani dečki zaslužili su podršku, neki od njih prvi će put igrati u takvom ambijentu, europsku utakmicu. Za razliku od moga prošlog mandata, neki igrači koji su bili zasićeni klubom i ligom radili su probleme, a ovi dečki žele raditi', rekao je Kruno Jurčić.