sjajna amerikanka

Serena Williams nastavlja marširati u Wimbledonu: Smiješi se nova titula!

10.07.2018 u 18:31

Bionic
Reading

U polufinalu turnira tenisačica na trećem ovogodišnjem Grand Slamu Wimbledonu igrat će Latvijka Jelena Ostapenko i Njemica Angelique Kerber te Amerikanka Serena Williams i još jedna Njemica Julia Goerges.

Pobjednica prošlogodišnjeg Roland Garrosa Ostapenko je u četvrtfinalu nadigrala Slovakinju Dominiku Cibulkovu sa 7-5, 6-4, dok je istovremeno pobjednica Australian Opena i US Opena te finalistica Wimbledona iz 2016. Kerber bila bolja od Ruski nje Darje Kasatkine sa 6-3, 7-5.

Osvajačica 23 Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji, od čega sedam u Wimbledonu, 36-godišnja Serena Williams stigla je na dvije pobjede od prvog naslova na Grand Slamu nakon poroda preokretom protiv Talijanke Camile Giorgi koju je svladala sa 3-6, 6-3, 6-4. Njezina suparnica u polufinalu u četvrtak bit će 29-godišnja Julia Goerges koja do ovoga Wimbleodna nikada u karijeri nije otišla dalje od 4. kola na bilo kojem Grand Slam turniru, ona je također preokrenula svoj četvrtfinalni meč i svladala Nizozemku Kiki Bertens sa 3-6, 7-5, 6-1.

Poznat je i posljednji četvrtfinalist u muškoj konkurenciji, toj je Argentinac Juan Martin Del Potro koji je u nastavku meča koji je u ponedjeljak prekinut zbog mraka svladao Francuza Gillesa Simona sa 7-6 (1), 7-6 (5), 5-7, 7-6 (5). Prva tri seta ovog susreta odigrana su u ponedjeljak, dok je Del Potro posao dovršio u jedinom koji je odigran u utorak.

Del Potro će u srijedu u četvrtfinalu igrati protiv prvog igrača svijeta Španjolca Rafaela Nadala. Preostali četvrtfinalni parovi su Roger Federer (Švi) - Kevin Anderson (JAR), John Isner (SAD) - Miloš Raonić (Kan) i Kei Nishikori (Jap) - Novak Đoković (Srb).

  • +3
Serena Williams na Roland Garrosu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.