MARIN NIJE IZDRŽAO

Bizarna taktika Argentinca izludila Čilića u Wimbledonu: Nevjerojatno da je to upalilo!

05.07.2018 u 19:45

Bionic
Reading

Guido Pella se hvali da je ostvario pobjedu protiv Marina Čilića taktikom slanja laganih lopti na forhend protivnika, jer je bio siguran da će naš tenisač u tom slučaju loptice pobacati izvan terena...

Čilić je ovog četvrtka doživio jedan od bolnijih poraza u svojoj karijeri. Iako je u Wimbledon došao u odličnoj formi nakon osvajanja Queensa i trijumfa protiv Novaka Đokovića u finalu, igra mu se urušila već u drugom kolu što je rezultiralo neočekivanim porazom od Argentinca Guida Pelle.

  • +3
Marin Čilić u Wimbledonu 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Marin je lako dobio prva dva seta, no prekid zbog kiše i nastavak meča dan kasnije učinili su svoje. Pojavio se u nastavku meča neki drugi Čilić koji je bio previše nesiguran, a protivnik je to iskoristio te na kraju sa 7:5 u petom setu proslavio pobjedu.

Koliko je Čilić igrao loše dokazuje i bizarna pobjednička taktika Pelle kojom se pohvalio nakon završetka meča.

'Pokušavao sam niti jednu lopticu ne lupiti prejako,' izjavio je Guido Pella pa objasnio:

'Kad sam počeo s tim, počeo je promašivati forhende. U važnim poenima osjećao sam da će forhendom promašiti. Taktika je bila dati mu vremena da odigra forhend i da razmišlja o tome gdje će poslati lopticu. Kad previše razmišlja, počinje griješiti.'

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Naš najbolji tenisač očekivano je bio razočaran nakon poraza.

'Imao sam jako puno neprisiljenih pogrešaka i u igri je bila definitivno velika razlika u odnosu na jučer. Da sam zadržao 50, 60 posto igre od jučer mislim da bi to bilo dovoljno, ali eto, šteta,' izjavio je Čilić za HRT.