atp croatia open umag

Serdarušić i Brkić zapeli na samom startu kvalifikacija, pa neće vidjeti glavni turnir u Umagu

23.07.2023 u 08:13

Bionic
Reading

Nino Serdarušić i Jerko Brkić, hrvatski predstavnici u kvalifikacijama za 33. izdanje umaškog Plava Laguna Croatia Opena, zaustavljeni su već u 1. kolu pa će tako hrvatski tenis u glavnom ždrijebu ostati na trojici predstavnika, povratniku Marinu Čiliću, Dini Prižmiću i Duji Ajdukoviću

Za 26-godišnjeg Ninu Serdarušića (ATP - 295.) ovo je bio četvrti nastup u umaškim kvalifikacijama i treći poraz već na startu. Sa 6-4, 6-2 bolji od hrvatskog Davis Cup reprezentativca bio je drugi nositelj kvalifikacija Čileanac Tomas Barrios Vera (ATP - 125.).

Serdarušić je uz to četiri puta dobio i pozivnicu za glavni turnir, što je iskoristio za jednu pobjedu, kad je 2019. godine u 1. kolu bio bolji (6-3, 6-3) od Argentinca Marca Trungellitija.

Splićanin Jerko Brkić, svoju je pozivnicu za kvalifikacije zaradio kao pobjednik serije turnira 'Road To Umag', ali je nije uspio pretočiti u nešto više od nastupa. Brkića, koji nema pojedinačni ATP renking, je u 1. kolu svladao četvrti nositelj, Kazahstanac Timofej Skatov (ATP - 134.), sa 6-2, 6-2.