prilika karijere

Senzacionalni transfer hrvatskog reprezentativca; Pep Guardiola za njega je spreman platiti čak 30 milijuna eura

29.07.2022 u 15:27

Bionic
Reading

Engleski mediji tvrde kako su Manchester City i Stuttgart započeli pregovore oko transfera hrvatskog reprezentativca Borne Sose (24). Pep Guardiola odlučan je u namjeri da našeg lijevog beka dovede u redove 'građana' i neće štedjeti na ovom poslu

Sljedećeg vikenda počinje nova sezona engleskog prvenstva, a aktualni prvak Manchester City odjednom se našao u velikom problemu. Da, Pep Guardiola i ovog je ljeta doveo 'hrpu' novih igrača na čelu s Erlingom Haalandom kojeg je dortmundskoj Borussiji platio više od 75 milijuna eura.

No, puno je igrača i otišlo s Etihada, a posebno je problematična pozicija lijevog beka. Guardiola je Ukrajinca Oleksandra Zinčenka prodao Arsenalu za 40 milijuna eura i Cityju je u ovom trenutku ostao samo Joao Cancelo kao 'klasični' lijevi bek.

Istina, Guardiola je pokušavao iz Brightona kupiti Španjolca Marca Cucurellu (24), no odustao je nakon što klub nije želio smanjiti odštetu. Tražili su čak 60 milijuna eura. I da, ima City dovoljno novca, ali pitanje je vrijedi li Cucurella tolike milijune. Iskreno, ne vrijedi... A to je jasno i Guardioli koji se sada panično bacio u potragu za novim lijevim bekom.

Engleski mediji tvrde kako ga je i našao, a to je hrvatsko reprezentativac i član njemačkog Stuttgarta Borna Sosa (24)! Naime, 'švabe' već neko vrijeme pokušavaju prodati Sosu koji je nominalno njihov najskuplji 'eksponat'. Prema Transfermarktu Sosa vrijedi 23 milijuna eura, ali u Stuttgartu se nadaju kako bi za njega trebali dobiti najmanje između 25 i 30 milijuna eura.

A to je dvostruko manje nego što Brighton traži za Cucurellu! Prema navodima engleskih medija bliskih Cityju, Pep Guardiola je spreman odmah za Sosu platiti traženih 30 milijuna eura. Samo da se što prije priključi momčadi 'građana'. Uz to Guardiola želi transfer zgotoviti što prije jer je interes za hrvatskog reprezentativca pokazao i Jose Mourinho koji bi ga vrlo rado vidio u momčadi svoje Rome!

A da se nešto veliko 'kuha' tvrde i njemački mediji koji javljaju kako Borna Sosa nije otputovao s ostatkom momčadi na završne pripreme, ostao je u Stuttgartu i trenira zasebno čekajući transfer.

Podsjetimo, Borna Sosa je u ljeto 2018. godine za šest milijuna eura prešao iz Dinama u Stuttgart. Do sada je za 'švabe' odigrao 83 utakmice u svim natjecanjima, zabio je tri gola uz još 23 asistencije, a Transfermarkt ga je prošle sezone uvrstio u najbolju momčad sezone 2021./2022. Bundeslige.