SuperSport HNL

Dinamo na Maksimiru čeka Istru, a Šibenik će ugostiti 'lokose'; evo gdje gledati današnje utakmice

29.07.2022 u 13:23

Bionic
Reading

Danas započinje 3. kolo SuperSport HNL-a. U prvoj utakmici na Šubićevcu igraju Šibenik i Lokomotiva (18.55 sati, MAXSport, MAXtv), a potom na Maksimiru istrčavaju Dinamo i Istra 1961 (21 sat, MAXSport, MAXtv)

Domaće nogometno prvenstvo nastavlja se danas prvim utakmicama 3. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Na teren će prvo Šibenik i Lokomotiva (18.55 sati, MAXSport, MAXtv), a potom Dinamo i Istra 1961 (21 sat, MAXSport, MAXtv).

ŠIBENIK - LOKOMOTIVA (18.55 sati, MAXSport, MAXtv)

Šibenik je na startu sezone izgubio od Rijeke (1:0), a potom remizirao u gostima kod Gorice (0:0). Na Šubićevcu s optimizmom dočekuju zahuktalu Lokomotivu.

'Igramo kod kuće, pred našim navijačima, želimo ta tri boda, to nam je cilj i mislim da imamo dobre šanse da to i ostvarimo. Neće biti lako, ali pripremili smo se na to', kaže trener Šibenika Damir Čanadi i dodaje:

'Vidjeli smo kako je Lokomotiva odigrala u prva dva kola. Bila je dobra protiv Dinama, svladala je Osijek, igra slično nama, možda malo bolje u nekim segmentima. Uigrani su i nemaju puno novih igrača, a mi se još tražimo i dižemo. No, nikome ne dajemo lako bodove sa Šubićevca i nadam se da ćemo tako nastaviti i u budućnosti.'

  • +7
Gorica - Šibenik, 2. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

Lokomotiva je pak krenula sjajnom utakmicom i nes(p)retnim porazom od Dinama (3:2), dok su 'lokosi' u prošlom kolu svladali Osijek 2:1.

'U odnosu na prošlu sezonu Šibenik bolje izgleda. Nije pobijedio u prva dva kola, no obje njegove utakmice, i protiv Rijeke i protiv Gorice, mogle su otići u njegovom smjeru', upozorava trener Lokomotive Silvijo Čabraja te napominje:

  • +19
2. kolo SupeSport Hrvatske nogometne lige: Lokomotiva-Osijek, 24.7.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Teško je govoriti kakvu utakmicu možemo očekivati, no mi ćemo dati sve od sebe kako bi se vratili s pozitivnim rezultatom. Ozlijeđen je Pivarić, Cipetić nam se vratio u kadar, Marić ima još jednu utakmice suspenzije zbog crvenog kartona iz prvog kola, tako da u konačnici imamo dobru situaciju sa slaganjem momčadi.'

DINAMO - ISTRA 1961 (21 sat, MAXSport, MAXtv)

Dinamo se još traži i uigrava. No, 'modri' su u 1. kolu preokretom svladali Lokomotivu 3:2, pa upisali blijedi nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka da bi taj 'gorak okus' isprali pobjedom 5:1 protiv Slaven Belupa u Koprivnici.

'Svaka je utakmica zahtjevna pa tako i ova. Vraćamo se domaćem natjecanju koje je za nas iznimno važno, čak primarno, želimo zadržati čelnu poziciju, a to u dinamici osvajanja bodova znači da nam je potrebna pobjeda. Čeka nas Istra koja, po meni, ima puno bolju igru nego što to pokazuje rezultat. U prva dva kola upisali su oba poraza i kao takvi će sigurno učiniti sve da dođu do prvih bodova ili boda. Imamo iskustvo iz prošlog prvenstva kad su nas uspjeli ovdje iznenaditi. Ali, vjerujem u našu momčad, da će dečki biti dovoljno ozbiljni i mobilni da će odraditi utakmicu na zadovoljavajući način i da će to biti dobra priprema za utorak kad nas čeka bugarski Ludogorec', istaknuo je trener Dinama Ante Čačić te se osvrnuo na stanje u momčadi koja se vratila s puta iz Skoplja:

  • +6
Slaven Belupo - Dinamo, 2. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Igrači možda malo jesu iscrpljeni u fizičkom smislu, ali važno je da smo emotivno zadovoljni, da nismo prazni. Ovo nam je bila, uvjetno rečeno, i svojevrsna psihološka barijera, važno je bilo osigurati jesen u Europi. To smo učinili i sad se puno lakše gleda prema naprijed.'

Istra 1961 je na startu sezone upisala dva poraza, od Hajduka i od Varaždina. Sad se mora 'vaditi' u gostima kod Dinama...

  • +9
SuperSport HNL, 2. kolo: Istra 1961- Varaždin, 22.7.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

'Čeka posebno zahtjevna utakmica protiv jedne od najjačih i najboljih ekipa lige. S druge strane to je prilika i da mi poprimimo svoj pravi oblik i dovedemo se u bolju formu. Ne smijemo misliti previše o njima, moramo se koncentrirati na svoju igru i strukturu te kako da steknemo identitet. Želimo zadržati kompaktnost i timski duh', ističe trener Istre 1961 Gonzalo Garcia i dodaje:

'Nadamo se da ćemo protiv Dinama pružiti snažan otpor. Pripremali smo se ovaj tjedan i želimo se fokusirati na nas kao ekipu, podignuti mentalitet i energiju.'

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.