fenomen Luke Littler

Senzacionalni srednjoškolac je najmlađi finalist Svjetskog prvenstva u pikadu

03.01.2024 u 05:53

Bionic
Reading

Engleski tinejdžer Luke Littler (16) je prvi finalist Svjetskog prvenstva u pikadu. U polufinalu je Littler pobijedio sunarodnjaka, inače osmog igrača svijeta, Roba Crossa (33) 6:2 u setovima

Nevjerojatna se bajka nastavlja, Luke Littler (16) je izborio finale Svjetskog prvenstva u pikadu! Aktualni juniorski svjetski prvak sad ima priliku boriti se za titulu u seniorskoj konkurenciji. I to u svom debitantskom nastupu na seniorskom SP-u!

Senzacionalni srednjoškolac je postao najmlađi finalist Svjetskog prvenstva u pikadu nakon što je u polufinalu pobijedio sunarodnjaka, inače osmog igrača svijeta, Roba Crossa (33) 6:2 u setovima.

'Nemam riječi, ne mogu vjerovati, ovo je ludo. U debiju sam došao do finala Svjetskog prvenstva', pričao je vidno uzbuđeni Littler odmah nakon pobjede.

'Moj je cilj bio samo da ostanem ovdje i nakon Božića. A eto me sad u finalu. Tek sam se prilagodio na pozornicu. Kad pronađem ritam, onda mi krene.. Da, mogao bih i do kraja!', kazao je Littler pa otkrio što mu je Rob Cross šapnuo nakon meča:

'Rekao mi je. 'Bog te blagoslovio, samo si korak udaljen, učini to!'

Plasmanom u finale Littler je zaradio najmanje 200.000 funti, a pobjedniku ide čak 500.000 funti. No, skromni srednjoškolac ne razmišlja o novcu. Što će raditi do finalnog meča koji je na rasporedu danas navečer?

'Radit ću ono što sam i do sada radio. Ujutro na omlet sa šunkom i sirom, zatim ću doći ovamo na pizzu i onda vježbati! To je ono što sam radio svaki dan', otkrio je 'recept' za uspjeh senzacionalni 16-godišnji finalist SP-a u pikadu Luke Littler.

U finalu će Littler igrati protiv 'teškaša', trećeg igrača svijeta Lukea Humphriesa koji je u drugom polufinalu s čistih 6:0 u setovima razbio 52. na ljestvici najboljih Scotta Williamsa.